Haberler

Sorgulayacağınızı Bilseydim Gelmezdim

Abone Ol

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Öldüğü Kazayı Araştıran Meclis Komisyonunun Toplantısına Katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP'li Üyelerin Sorularından Bunaldı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü kazayı araştıran Meclis komisyonunun toplantısına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP’li üyelerin sorularından bunaldı.

Atalay "Sorgulayıcı sorular yönelteceğinizi bilseydim gelmezdim" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’nda, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile CHP milletvekilleri arasında "bilgilendirme" kavgası çıktı.

Komisyon, önceki günkü toplantısında CHP’li Tacidar Seyhan, kazaya ilişkin çok sayıda soru işareti olduğunu bildirdi. Seyhan, Atalay’a "Yok denilen CPS ve ELT cihazları sonradan ortaya çıktı. Eşi, ’özel çantası kayıp’ diyor. Kayseri Valisi, Yazıcıoğlu’nun bulunduğunu ayağı ve kaburgasının kırık olduğunu söyledi. 3 gün sonra bulunduğunda hakikaten öyle olduğunu aile açıkladı. Bu istihbaratı kim verdi? Yazıcıoğlu birinci derecede korunan kişi. Nereden havalanıp nereye gittiği konusunda bilginiz yok muydu?" sorularını sıraladı. Atalay ise "Ben buraya sorgulanmaya gelmedim, bilgi vermeye geldim. Sorgulayıcı sorular yönelteceğinizi bilseydim gelmezdim" karşılığını verdi. Atalay şöyle devam etti:

"ELT, CPS cihazlarının ne olduğunu bilmiyorum. Kayseri Valisi aldığı bilgiyi aktarmış, fazla bilgim yok. Kayıp çanta konusunu basından öğrendim. Teknik bilgileri Ulaştırma Bakanlığı bilir."

Lütfedip geldiniz

Atalay’ın bu yanıtına sinirlenen CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, bağırarak "Hangi soruyu sorsak ’bilmiyorum’ diyorsunuz. Siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek? Lütfettiniz de geldiniz! Karı kocanın yatak odasında ne yaptıklarını dinleyen devlet, üç gün bir helikoptere ulaşamadı. Vicdanınız rahat mı?" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title