Haberler

Sp Lideri Recai Kutan Soma'da

Abone Ol

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin Ekonomi, Dış Tehlikeler ve Manevi Çöküntü Olmak Üzere Üç Ayrı Tehlikeyle Karşı Karşıya Kaldığını Öne Sürerek, "Halkımıza Düşen En Büyük Görev, Her Zamankinden Daha Fazla Birlik Beraberlik, Bütünlük İçerisinde Olmak" Dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin ekonomi, dış tehlikeler ve manevi çöküntü olmak üzere üç ayrı tehlikeyle karşı karşıya kaldığını öne sürerek, "Halkımıza düşen en büyük görev, her zamankinden daha fazla birlik beraberlik, bütünlük içerisinde olmak" dedi.

SP Genel Başkanı Recai Kutan, Soma ilçesinde belediye düğün salonunda partililerle biraraya geldi. Toplantıya AK Parti'li Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, SP Genel İdare Kurulu Üyesi eski bakan Musa Demirci, Turgutalp DYP'li Belediye Başkanı Ali Tulup, Esnaf Odası Başkanı Ali Ayan, Soma Elektrik Üretim A.Ş. (SEAŞ) Genel Müdürü Halil Çıtak, Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Yusuf Değirmenci katıldı.

"Başbakan Kutan" sloganlarıyla karşılanan SP Genel Başkanı Recai Kutan, konuşmasında ilk olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Kutan, "Türkiye gerçek anlamda yol ayrımında. Adeta kuşatılmış durumda. Adım adım üç alanda tam bir çöküntüye gidiyor. Ekonomimiz maalesef çöküyor. Dış politikada, bütünüyle dışa bağımlı bir politika uygulanıyor. Ülkemiz, çevresi itibariyle adeta ateş çemberiyle çevrilmiş durumda. Bu tehlikelerden çok daha önemli olan bir tehlike milli, manevi ve ahlaki değerlerimizin her geçen gün biraz daha tahrip edilmesi. Halkımıza düşen görev; her zamankinden daha fazla birlik beraberlik, bütünlük içerisinde olmaktır. Amacımız elbirliğiyle bu ülkeyi yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye haline getirmek ve yeni bir dünyanın kuruluşu istikametinde geceli gündüzlü çalışmak" dedi.

Dün Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi"nin arkasında CHP olduğunu iddia eden Kutan, "Uzun süreden beri iki siyasi parti arasında bir gerginleşme, bir çatışma var. Bir yanda CHP Genel Başkanı Sayın Baykal, öbür tarafta AKP Genel Başkanı Sayın Tayip Erdoğan. Bu çatışmalardan emin olun ki her iki siyasi parti de memnun. Bunlar demek istiyor ki, ya AKP'yi destekleyeceksin ya CHP'yi. Diğer partileri bir kenara koyun diyorlar" diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren SP Genel Başkanı Recai Kutan, daha sonra Akhisar'da yapacağı konuşma için Soma'dan ayrıldı.

(HU-ÖA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title