Haberler

'Sokak hayvanları' teklifinin görüşüldüğü komisyonda tartışma! Gazetecileri dışarı çıkarmak istediler

Güncelleme:
Abone Ol

Sokak köpeklerinin uyutulmasını da içeren 38 maddelik kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'ndaki toplantıda gerginlik yaşandı. Komisyon Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci'nin gazetecileri salondan çıkarmak istemesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir "Bu yasayı ne Meclis'ten ne Türk halkının gözünden kaçıramayacaklar. Sizi buradan dışarıya çıkartmaya kalktıklarında biz kendimizi siper edeceğiz" dedi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, kamuoyunda sokak hayvanlarının uyutulmasını da içeren 38 maddelik 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında toplandı.

GAZETECİLERİ SALONDAN DIŞARI ÇIKARTMAK İSTEDİ

Komisyon görüşmelerinde salonda yer olmadığı ve daha büyük bir salona geçilmesine ilişkin gelen talepler üzerine tartışma çıktı ve görüşmelere başlamadan yarım saat ara verildi. Komisyon Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, gazetecileri salondan dışarı çıkartacağını söyledi.

'Sokak hayvanları' teklifinin görüşüldüğü komisyonda tartışma! Gazetecileri dışarı çıkarmak istediler

"BU YASAYI TÜRK HALKININ GÖZÜNDEN KAÇIRAMAYACAKLAR"

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Başkan Kirişci'nin sözlerine sert tepki gösterdi. Emir, şunları söyledi; 'Bu yasayı ne Meclis'ten ne Türk halkının gözünden kaçıramayacaklar. Bu yüzden size de büyük görev düşüyor. Burada beklemenizi rica ediyoruz. Sizi buradan dışarıya çıkartmaya kalktıklarında biz kendimizi siper edeceğiz.

"BU KOMİSYON SALONUNDAN AYRILMIYORUZ"

Bu komisyonda ne konuşuluyorsa ne söyleniyorsa kim hayvan haklarını savunmuyorsa, kim 'sokak hayvanları öldürülsün, katledilsin' diye mücadele ediyorsa hepsini Türk milleti görsün. Burada hepimize görev düşüyor. Hepinizden bu görevi bekliyoruz. Bu komisyon salonundan ayrılmıyoruz.'

Kaynak: ANKA / Politika

Hayvan Hakları Hayvan Hakları Vahit Kirişci Kahramanmaraş Milletvekili Murat Emir Politika AK Parti 3-sayfa Yaşam Tarım Hukuk Hayvan Hakları Hukuk 3.Sayfa Yaşam Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

Ahmet Akyol:

Mama lobilerine operasyon yapılmalı.Bazı hayvan derneklerinin aynı zamanda mama üreticisi firmalar olduğu haberi çıktı.Bu adamlar sokak hayvanları sorununun çözülmesini ister mi ?

Yanıtla62321
hakikitosunpaşabenim:

Sokakta hayvan olmaz,sokakta çocuklar olur

Yanıtla77300
Güven önemlş:

tosun, hayvanları da Allah yarattı

2920
Hep Hiç Bir Şey Yokmuş:

Sokakdaki çocuklar anne veya babasızca sokakda olmamalı. Arabalar var. Tehlike var. Eğer köpekler giderse.. daha çok yan kesici sokaklarda dolaşır. Çocukları kaçıran insanlar çoğalabilir. Hırsızlar çoğalabilir. Köpekleride.. yankesicileride.. durdurmak için başka bir çözüm lazım. Orman gibidir hayat. Çocukları kaçırırlar. Tıpkı ormandaki vahşi hayat gibi. Köpekleri ve yan kesicileri durdurmak için sokakları düzgün tutmalıyız. Ayrıca belki büyük arabalar yasaklanmalıki kimse ezilmesin.

162
Babilya :

Sokağı Allah sadece insanlara vermemiş.Yaşam hakkı nedir bilirmisiniz.?

Yanıtla217104
ayten sağdıç:

KEDİ KUŞLA KİMSENİN DERDİ YOK! BİZ İNSAN ÖLDÜREN HAYVAN İSTEMİYORUZ İNSANLAR SALDIRIYA UĞRAMAK ZORUNDAMII

23
Mesut Zafer:

Ahirete, Ruh'a, Allah'a inanmayan Allah'ın yarattıklarına Yaratandan Ötürü sevmeyi saygı duymayı bilmeyen yaşam hakkı nedir anlar mı bilir mi.

01
Halit:

mamacılar ayaklanmış

Yanıtla58217
Güven önemlş:

sus ğello

94
murat dural:

oldu bittiye getirilmek isteniyor. Bu ülke de her iş böyle demokrasi olmadığı sürece tüm işler oldu bitti.

Yanıtla13166
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title