Haberler

TBMM'de olduğunu unutmuşa benziyor! DEM Partili Sakık, ne kadar küfür varsa hepsini saydı

Güncelleme:
Abone Ol

2023 yılında TBMM Genel Kurulu'nda HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşmasının ardından, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın mikrofon kapalı zannederek kullandığı "P…ler" ifadesi kameralara yansımıştı. Sakık, TBMM'de, DEM Partili Mersin Milletvekili Ali Bozan'a yumruk atılmasına değinerek parlamentoda çifte standart olduğunu ifade etti ve Adan'ı hatırlatarak "Bize 'P...ler, O....çocukları' ifadelerini kullanmıştınız" dedi. Sakık'ın o küfürleri ortamı gerdi.

Dem Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın TBMM Genel Kurulu'nda kürsüye çıkarak yaptığı konuşma sırasında geçmiş bir olayı hatırlatarak ettiği küfürler ortamın gerilmesine neden oldu. Sakık'ın kullandığı o ifadeler kameralara yansıdı.

2023 yılında TBMM Genel Kurulu'nda HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın konuşmasının ardından, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın mikrofon kapalı zannederek kullandığı "P…ler" ifadesi kameralara yansımış ve sosyal medyada gündem olmuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli ise, Sakık'ı kastederek, "TBMM'de haince konuşma yapan tescilli bir bölücüye hak ettiği cevabı yüreklice veren Meclis Başkanvekilimiz ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Celal Adan'ın isabetli sözleri bizim sözümüzdür" sözleriyle Adan'a sahip çıkmıştı.

"PARLAMENTODA ÇİFTE STANDART VAR"

Hafızalarda yer eden "Küfür" tartışmasının ardından TBMM'de benzer bir gerginlik daha yaşandı. Bu defa ağzından küfür dökülen kişi ise DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık oldu. Kürsüde konuşma yapan Sakık, DEM Partili Mersin Milletvekili Ali Bozan'a yumruk atılmasına değinerek parlamentoda çifte standart olduğunu ifade etti.

SAKIK'IN AĞZINDAN ÇIKAN İFADELERLE ORTAM GERİLDİ

Sakık, "Burada daha önce şu başkanımızın oturduğu yerde bize ve grubumuza aynı kullandığı cümle şuydu; 'P....ler' dedi ama tutanaklara geçmedi. Çünkü bu memurlara bu talimatlar verilmiş ve tutanaklara geçmeyen bir 'P....ler' kelimesi.

Meclis Başkanı Bekir Bozdağ'ın Sakık'ı uyarması ve bu sözleri tekrar etmemesi gerektiğini söylemesi üzerine ise Sakık, "Sonra sizin grubunuzdan bir kadın arkadaş, çıkıp grubumuza 'O.....çocukları' dedi ifadelerini kullandı. Sakık'ın o sözlerinin ardından TBMM Genel Kurulu'nda tansiyon yeniden yükseldi. Bağrışmaların yaşandığı salonda Bozdağ, oturuma 15 dakika ara verdi. O anlardan geriye meclis kameralarına yansıyan bu görüntüler kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Tbmm Genel Kurulu Milletvekili Sırrı Sakık Celal Adan DEM Parti Ali Bozan Politika 3-sayfa Mersin HEDEP Hukuk Ağrı Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

VEFA:

Çifte standartın olmadığı tek bir yer kaldı mı ki? Kalmadı maalesef!..

Yanıtla163242
Alparslan Türkdoğan:

Küfür etmemiş, akapalıların yaptığı küfürleri hatırlatmış

49101
Ömer Can:

maaşlar artıkça vekilerimiz yerinde duramaz oldular

4113
kadir köseoğlu:

var mesela dağda bayırda askerlerimiz pkklı teröristlere çifte standard uygulamıyor hepsine aynı sarı torbadan veriliyor

1018
İbrahim Demirel:

Üzülerek söylüyorum, ben cumhuriyet tarihinde devletin hemen hemen her konuda bu kadar aciz duruma düştüğünü ne gördüm nede duydum. Daha 30 yaşına girmedim ama şahsen ne 60 nede 80 darbesinde bile devletin bu kadar aciz kaldığını düşünmüyorum. Olmaması gereken binlerce şey oluyor. Son 10 yılda olanlar, muhtemelen son 90 yılda olmamıştır. İşin en acı tarafı ise millet olarak bunca saçmalığa da alıştık. Almanya’da yaşıyorum Türkiye de olanların binde birine şahit olmadım.

Yanıtla149150
Akıllı olmalıyız:

Biraz araştır 60 -80 darbesinde devletin durumunu hadi onu geçtim yakın geçmiş 90ları araştır. Devlet amerika karşısında ne duruma düşmüş kimler ülkeye gelmiş girmiş geçmiş. İdamlar yapılmış. Mıhtıra imzalatmak için neler yapılmış. Gelen hükümetler (hep koalisyondu) nasıl emgellenmiş. Her hükümet kendince ülkeyi bataktan kurtarmaya çalışmış ama eninde sonunda olmamış. O dönemler çok karanlık ama nedense internette pek bilgi yok yaşayan bilir. Mehmet ali brandın 9 saatlik 90lar belgeselini izle. Şu an o zamanlara göre mükemmel kalır.

5461
kadir köseoğlu:

daha 30 unda değilsin ve almanya da yaşıyorsun, hem ülkeye hem tarihe uzaksın ama rahat rahat sallıyorsun, hiçbir şey bilmiyorsan google dan eski dönem gazete küpürlerini araştır bak bakalım ülke ne haldeydi, şimdi çok iyi demiyoruz tabiki ama eskiyle kıyaslamak vicdansızlık olur.

2755
Akıllı olmalıyız:

Daha da çok şey var şeriatçılar alevilere yapılanlar ve bunları yapanları şu an alevilerin tutması haha. 6lı masada oturan adam zamanında madımaktaki oteli yakın diyen belediye başkanıydı ama ona oy verdiler. Bu ülkede dengeler ve destekçiler çok değişir. Ama emin ol şu an o zamanlara göre çok iyi. En azındam sokağa çıktığında güvendesin. Sağ sol davası diye kuytu köşede öldürülmüyorsun. Kardeş kardeşe düşman edilmiyor.

2644
SERT KALEM:

DAĞDA YAŞAYAN DAĞDA YAŞAYANLARA DESTEK OLAN, DAĞ KANUNLARINA GÖRE HAREKET EDER, SARI TORBADAN ANLAR BAZILARI

Yanıtla70110
DODOK DODOK:

Kanundaki son düzenlemeden sonra meclisteki hvlmlr bayağı arttı sanki...

Yanıtla1335
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title