Haberler

TBMM Genel Kurulu

Abone Ol

Türkiye ile Azerbaycan Arasında Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın iki kez yapılan oylamasında da karar yeter sa...

TBMM Genel Kurulu, Türkiye ile Azerbaycan Arasında Meteoroloji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın iki kez yapılan oylamasında karar yeter sayısı bulunamayınca kapandı.

Tasarı üzerinde konuşan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Türkiye'nin, Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur halkının temsilcisi olan Rabia Kadir'e vize vermediğini belirterek, "Rabia Kadir'e neden vize vermiyorsunuz, Dışişleri Bakanlığı bunu neden yapamıyor? Siz bostan korkuluğu musunuz? Bakan vize vereceğine, 'inşallah bir gün gelebilir' diyor" dedi.

Oğan'ın, 'Akdamar'a çanı kim taktı? Ermeni kiliselerine çanı takmak, Rum'a kilise açmak, Türk'ün olan vakıf mallarını ona buna peşkeş çekmek sizin işiniz" sözleri üzerine, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel laf attı. Oğan bunun üzerine, "(Hadi oradan) sana yakışır, beni başkasıyla karıştırma. Sizin cami onarmak gibi bir işiniz yok, siz ancak kilise onarırsınız" diye cevap verdi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Oğan'ın, "bana laf atılıyor, neden müdahale etmiyorsunuz?" sözleri üzerine, "Ben ne zaman müdahale edeceğimi bilirim" dedi. Bahçekapılı, oturduğu masaya vurarak konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı da "Masanın üzerine vurmayın" diye uyardı. Türkkan da "Vururum" cevabını verdi.

Bahçekapılı, UEFA Avrupa Ligi'nde Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol ile maç yapan Trabzonspor'a başarılar diledi ve "Bunu Fenerbahçeli olarak söylüyorum" dedi.

Başkanvekili Bahçekapılı, tasarının iki kez yapılan oylamasında da karar yeter sayısı bulunamayınca, birleşimi, 3 Aralık Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Nur Bahçekapılı Azerbaycan Sinan Oğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title