Haberler

TBMM Genel Kurulu

Abone Ol

AK Parti'li Öztürk: "Türkiye büyüyor, üretim artıyor, buna bağlı olarak da enerji tüketimi artıyor" MHP'li Özensoy: "Hükümetin üstüne koyduğu bir şey yok. Mirasyedi gibi davranıyorsu...

TBMM Genel Kurulu'nda, BDP'nin, engelli vatandaşlarının sorunlarının araştırılmasına ilişkin verdiği önergenin bugüne ele alınması önerisi kabul edilmedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, engellilerin öncelikle yasalarını ve haklarını çok iyi bilmeleri gerektiğini ifade ederek, "Engelli ailelerin de ciddi eğitime ihtiyacı var. Bakanlığımız ailelere yönelik bilinçlendirme çalışmalarını başlatmış durumda" dedi.

İstihdamın engellilerin en büyük sorunlarından biri olduğunu dile getiren Gürsoy, kamuda istihdamda 5 binlerden 25 bine yükselme olduğunu ve bu sayının daha da yükseleceğini kaydetti.

Erol, "Asıl amacımız, engellinin ayakları üzerinde durması" dedi.

-Enerji sektörünün sorunları-

MHP de enerji sektörünün sorunlarıyla ilgili araştırma önergesinin bugünkü birleşimde görüşülmesini grup önerisi olarak Genel Kurul'a getirdi.

MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, LPG'ye yapılan zammın bugüne kadarki en büyük zam olduğunu ifade ederek, "Zam ne enflasyonla ne petrol fiyatıyla ne de enerji fiyatlarıyla izah edilebilir" dedi.

Türkiye'nin, mevcut enerji politikasıyla giderek dışa bağımlı hale geldiğini savunan Özensoy, yanlış politikalar sonucunda zamlarla karşı karıya kalındığını belirtti. Özensoy, hükümetlerin, devletin görevinin enerji arz güvenliğini sağlamak, aynı zamanda halka ucuz arz sağlamak olduğunu dile getirdi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Türkiye'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile yaptığı anlaşmayla petrolün yüzde 25 daha ucuza Türkiye'ye geleceğini belirterek, bunun Türkiye'yi rahatlatabileceğini ifade etti.

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ise enerji sektörüne ilişkin önlemler alınmasına rağmen mesafe alınamamasını irdelemenin Meclis'in sorumluluğu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2023'te 20 bin megawatt rüzgar enerjisi üretimi hedeflediğini anlatan Değirmendereli, hedefin tutturulması için yıllık bin 700 megawatt yatırım yapılması gerektiğini, bu yıl 428 megawatt yatırım yapıldığını kaydetti.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise MHP'nin grup önerisinin tezatlarla dolu olduğunu savunarak, "Tek doğru var, Türkiye büyüyor, üretim artıyor, buna bağlı olarak da enerji tüketimi artıyor" diye konuştu.

Alternatif enerji üretildiğini, doğalgaz kaynaklarının rasyonel kullanıma ve mevcut teknolojilerin verimini artırmaya yönelik politikalara önem verdiklerini vurgulayan Öztürk, yerli kaynaklara öncelik vererek çeşitlilik sağladıklarını ifade etti. Öztürk, elektrik üretiminin 2002 yılında 129 milyar kilowatt/saatten 2012 yılında 239 milyar kilowatt/saate çıktığını, 2002'de 300 olan elektrik üretim santrali sayısının 861'e ulaştığını kaydetti.

Türkiye'nin 2002 yılında 100 milyon dolar olan petrol arama yatırımının 2012'de 910 milyon dolara çıktığını anlatan Öztürk, Türkiye'nin her tarafında arama yapıldığını, bazı ülkelerle işbirliğine gidildiğini anlattı.

Sataşma gerekçesiyle söz alan MHP'li Özensoy, hükümetin 2001'den sonra hiçbir doğalgaz anlaşması yapmadığını söyledi.

Özensoy, TPAO'nun 2000'de yurt içindeki 52 bin varil petrol üretiminin 34 bin varile düştüğünü ifade ederek, "Hükümetin üstüne koyduğu bir şey yok. Mirasyedi gibi davranıyorsunuz" dedi.

MHP'nin grup önerisi reddedildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Öztürk Gürsoy Erol Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title