TBMM İdare Amiri Gündoğdu Açıklaması
TBMM İdare Amiri, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu paketin vatanı bölme ihtimali yüzde 1 bile varsa neden 'evet' diyenler AK Parti'liler, Memur-Sen'liler, MHP'liler de PKK'lılar, HDP'liler, CHP'liler değil? PKK ve HDP vatanı bölmek için uğraşmıyor mu?
TBMM İdare Amiri, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu paketin vatanı bölme ihtimali yüzde 1 bile varsa neden 'evet' diyenler AK Parti'liler, Memur-Sen'liler, MHP'liler de PKK'lılar, HDP'liler, CHP'liler değil? PKK ve HDP vatanı bölmek için uğraşmıyor mu? Neden öyleyse 'hayır' diyorlar?" dedi.
Gündoğdu, Memur-Sen tarafından MEB Şura Salonu'nda düzenlenen "Memur-Sen'e Davet, Tercih 'Evet' Ankara Buluşması"nda, programa katılan sendika temsilcilerine 18 maddelik anayasa değişik paketini anlattı.
16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına giden süreçte, ülkede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde bir toplum mühendisliği uygulanmaya çalışıldığını söyleyen Gündoğdu, halka yanlış bilgiler verildiğini dile getirdi.
Doğruların bütün vatandaşlara anlatılması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, Kılıçdaroğlu'nun "milletvekili sayısının artırılması"na yönelik eleştirilerine ilişkin şunları kaydetti:
"Nüfusumuz 58 milyonken 550'ye çıkan milletvekili sayısının, 80 milyona uygun 600'e çıkarılmasında, Sayın Kılıçdaroğlu'nun eklenen 50 milletvekili üzerinden 'Bir milletvekili maaşı 15 bin 600 lira, 12 ayda şuna tekabül eder. Beş yılda şu yapar' diye hesap uzmanıymış gibi eline hesap makinası aldığı günleri yaşıyoruz. Halbuki Sayın Kılıçdaroğlu, Adana Milletvekili, Başkanlık Divanı Üyesinin 12 aylık iletişim giderinin 1 milyon 108 bin lira, sadece ocak ayının 900 bin lira oluşunun hesabını sorsa, 50 milletvekilinin 10 aylık maaşı çıkar."
Gündoğdu, bazı gazetelerde kendisiyle ilgili gerçeği yansıtmayan "iletişim bedelleri"nin yayınlandığını, 12 aylık iletişim giderinin 7 bin 697 lira olduğunu bildirdi.
Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanı başka partiden başbakan başka partiden olursa kavga çıkacak" ifadesini anımsatan Gündoğdu, "Bu sözü iki anlamda önemli buluyorum. Birincisi, 18 maddelik paketi bile bilmeyen vizyonsuz bir ana muhalefet veya ikincisi tersinden 'kripto evetçi' olan bir Kılıçdaroğlu. Hangisini alırsanız alın bu, bu paketin hazırlanma gerekçelerinden temel bir tanesinin yüzde yüz haklılığını gösteriyor." dedi.
Gündoğdu, 'hayır' diyenlerin gerekçe olarak "değişiklik paketinin ülkeyi bölebileceği" söylemini kullandıklarına işaret ederek, "Sayın Kılıçdaroğlu, bu paketin vatanı bölme ihtimali yüzde 1 bile varsa neden 'evet' diyenler AK Parti'liler, Memur-Sen'liler, MHP'liler de PKK'lılar, HDP'liler, CHP'liler değil? PKK ve HDP vatanı bölmek için uğraşmıyor mu? Neden öyleyse 'hayır' diyorlar?" ifadelerini kullandı.
Teröre mesafeli olan, "evet" ya da "hayır" diyen herkese saygı duyduğunu vurgulayan Gündoğdu, terör örgütlerinin "hayır"dan yana olduğunu söyledi.
"Ülkenin istikrara ihtiyacı var"
Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da konuşmasında, Memur-Sen'in kurulduğu tarihten itibaren anayasa konusu üzerinde durduğunu belirtti.
15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimiyle yeni anayasanın zorunluluğunun bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Yalçın, mevcut sistemin darbelere, vesayete imkan sağladığını belirtti.
Memur-Sen olarak 81 ili gezerek bütün vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını kaydeden Yalçın, şöyle konuştu:
"Bu teşkilatın alandaki yaptığı çalışmalar, bu ülkenin bir daha aynı kapana kısılmaması, siyasetin aynı açmazlığa bir daha düşmemesi, bu ülkede bir daha darbe sistematiğinin on yılda bir önümüze gelmemesi içindir.
Her defasında gelenler aynı kişilerdi, aynı noktadan yönlendirilmişlerdi. Bu ülkenin üretim ekonomisine geçmesini isteyen rahmetli Menderes yönetime geldikten sonra Amerika'ya gittiğinde ona dediler ki 'Siz tarım ülkesi olun, buğday, meyve, narenciye yetiştirin'. Çünkü bize dünyayı beslemek, onların keyfine hizmet etmek görevi biçilmişti. Olumsuz cevap alan Menderes Türkiye'ye geldiğinde Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'yu Rusya'ya gönderdi. Rusya'dan kredi arayışına girdiklerinde ilerleyen süreçte Türkiye'de darbe yapanlar bu üç ismi özellikle darağacına çektiler. Çünkü bu ülkedeki temel sorun, üretim ekonomisine geçememek."
Yalçın, mevcut sistemde kısa sürede bir yaşanan hükümet değişikliklerinin de ülkenin geleceğini olumsuz etkilediğine dile getirdi.
"Bu ülkenin istikrara, toparlanmaya ihtiyacı var." diyen Yalçın, anayasa değişikliğinin istikrarı ve adaleti getireceğini, huzur ve güven ortamını temin edeceğini, milletin refahına hizmet edeceğini ifade etti.
Memur-Sen olarak milletin ve millet iradesinin yanında, darbecilerin sonuna kadar karşısında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Yalçın, "Memur-Sen ailesi olarak 15 Temmuz ruhuyla tek dilde 'evet' diyoruz." ifadesini kullandı.