Haberler

Tevfik Göksu'nun "İstanbul'da 500 bin mülteci var" sözlerine yanıt, İYİ Parti'li isimden geldi

Güncelleme:
Abone Ol

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, katıldığı bir canlı yayında "İstanbul'da bildiğim kadarıyla 500 bin kadar mülteci var" ifadelerini kullandı. Göksu'nun verdiği rakamları yalanlayan İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, "BELBİM kayıtlarına göre 1,6 milyon yabancı uyruklu İstanbul kart almış ve %42'si Suriyeli! Sadece doğruları söylemeye devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediyesi BaşkanıTevfik Göksu, önceki gün katıldığı bir canlı yayına katıldı.

"İSTANBUL'DA 500 BİN MÜLTECİ VAR"

Burada sığınmacılarla ilgili de konuşan Göksu, "İstanbul'da bildiğim kadarıyla 500 bin kadar mülteci var. Mülteci eleştirilerini de insani bulmuyorum. Hele hele Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın söylediği gibi zorla dışarı atmak gibi bir nefret suçunu içerecek ve gayri insanı bir olayın içerisinde asla olamayız." ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİLİ ÖZKAN: 1.6 MİLYON İNSANDA İSTANBULKART VAR

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan ise Göksu'nun bu açıklamalarına verilerle yanıt verdi. Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Özkan, İstanbulkart sahibi 1,6 milyon yabancı olduğunu bunların yüzde 42'sinin Suriyeli olduğu bilgisini paylaştı.

"SADECE DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili Özkan'ın açıklaması şu şekilde: "YANLIŞ: Tevfik Göksu: İstanbul'da 500.000 sığınmacı - göçmen var. DOĞRU: BELBİM kayıtlarına göre 1,6 milyon yabancı uyruklu İstanbulkart almış ve %42'si Suriyeli! Sadece doğruları söylemeye devam edeceğiz."

Özkan'ın açıklamalarına göre İstanbul'da sadece 672 bin Suriyelinin İstanbulkartı bulunuyor.

Tevfik Göksu'nun 'İstanbul'da 500 bin mülteci var' sözlerine yanıt, İYİ Parti'li isimden geldi

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Esenler Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

Osman Tokgonul:

Sende mi görevinden affını istesen , ne diyorsun Göksu ?

Yanıtla95411
Osman Kol:

Yeter artık biktik

Yanıtla36382
Arif Simsek:

türkçe konuşan yok sokalarda kardeşim yeter artık yeter

Yanıtla17390
Hikmet Tan :

Ya yuh hakkaten ülkede ne kadar mülteci var istanbulda ne kadar var bilmeyecek kadar geriden gelen beyin yazıklar olsun. Ya konuşmayı bile beceremiyorsun bende bir belediyenin başında istanbul genelinde ne oluyor ne bittiyor bilgisine sahip olmayan birinin belediye başkanı olması insanı değildir..

Yanıtla98180
mahmut kemal :

Antalya rus kaynıyor plakalar rus işyeri tabelaları rusça hiçbirinin sesi çıkmıyor. Rusya Kırım'ı orada çok rus yaşıyordu ukrayna'dan ayrılmak istiyoruz dediler. Aynısını bize yapıyorlar yatıp kalkıp müslüman din kardeşlerimizle uğracağınıza Ruslarla Almanlarla uğraşın.

Yanıtla185
Gd Ush:

Artık emekli olun çünkü 20 sene önceki dünya artık yok. Artık kimse yalanları yemiyor.

Yanıtla014
FLOZOF:

Kimden neyi saklıyorsunuz ???

Yanıtla011
Kadir Y:

Durmak yok surilere devam yazıklar olsun

Yanıtla07
MAVİ.blue. YEŞİL.:

500binmiş.bizde yedik

Yanıtla05
ismail bey :

Türkiyede yaklaşık 5 milyon suriyeli var. Tabi sabaha kadar en az 1000 tane daha doğar...

Yanıtla04
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title