Haberler

Türkiye, Erdoğan'ın rakibini merak ediyor! İşte muhalefetin adayını konuşacağı ilk toplantı tarihi

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına hangi ismin aday olarak çıkacağını merak ediyor. Ortak aday çıkarması beklenen muhalefet de yavaş yavaş aday belirleme çalışmalarına başlıyor. 6'lı masanın 5 Ocak'taki toplantıdan itibaren isimleri değerlendirme aşamasına geçmesi bekleniyor.

2023 seçimlerine artık sayılı günler kala muhalefet partilerinden oluşan 6'lı masanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kime çıkaracağı merak ediliyor. Kulislerde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adı sık bir şekilde dillendirilmeye başlarken, başka bir sürpriz olup olmayacağı da vatandaşların konuştuğu konular arasında. Türkiye'nin merakla beklediği aday belirleme sürecine ilişkin ise yeni gelişmeler yaşandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

"5 OCAK'TAN İTİBAREN ADAY BELİRLEME TAKVİMİ BELLİ OLACAK"

Kaya, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin de şöyle konuştu: "5 Ocak'ta yeni bir buluşma gerçekleşecek. Altılı Masa liderleri tekrar bir araya gelecek. Bunun neticesinde de artık yavaş yavaş Altılı Masa'nın ortak adayının kim olacağına dair süreç takvimi beli olacak. Biz bununla ilgili herhangi bir endişeye veya farklı bir düşünceye sahip değiliz. 6'lı masanın ilk turunun son toplantısını Saadet Partisi ev sahipliğinde biz gerçekleştirmiştik. Ve ilk defa o toplantıda Altılı Masa'nın ortak adayı 13. cumhurbaşkanı olacak ifadesi kullanılmıştı. Biz buna bütün liderler tarafından sahip çıkıldığını, bizden sonra yapılan Altılı Masa toplantılarında da aslında bu vurgunun güçlenerek devam ettiğini görüyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

Çınar Saraç:

Ben olsam beklerim şubat sonuna kadar , bunlar rakibi açıklasın hemen o rakibe de siyasi yasak yada içeri atarlar , son güne kadar bekleyin , Mansur yavaşı aday olarak görmek isteriz seçim her türlü ikinci tura kalacak ve ikinci turda Demirtaş abi bir destek verecek iş tamam Mansur seçildi

Yanıtla10157
Muhammed Nazif Dusunceli:

Zaten tek umudunuz hdp yoksa 6 masadan bi halt olmayacağını sizde çok iyi biliyorsunuz :))

25
Rasim Özbay:

Reisten bu kadar korkmak nedir, tirtir titriyorlar. Hepsi silinip gidecek.

Yanıtla7878
hakan saglam:

Bu ekonomik ve bozulmus nufus hayat haline bakinca ve gecen 20 yilda gerime bakinca reis inin karsisina kim cikarsa ciksin cumhurbaskani olur.cunki bundan daha kotu duruma kimse getiremez bir ulkeyi afrikalisi arabi suriyelisi bilmemnerelisu...

2410
Zübeyir Kıvrak:

YAHU BUNLAR ÜÇ YILDIR BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI BULAMADILAR KOSKOCA ÜLKEYİ NASIL YÖNETECEKLER ? BİRİ İZAH ETSİN SÖZ BİR OYUM VAR ONUDA BUNLARA VERECEĞİM

Yanıtla5186
UĞUR ÖNÜT:

Reis'in kimi yeneceğini bile belirlemekten acizler :)) Seçin birini işte farketmez, adam yenmiş de yenmiş yine yenecek Allah'ın izniyle :)

Yanıtla4985
Eyüp Ürküt:

Tek rakip Mansur Yavaş

Yanıtla5841
FERDİ BAKIR:

Cidden ayıp etmişler. Biz seçim haftasına bekliyorduk. Gerçi tartışa tartışa o günü bulurlar.

Yanıtla2870
Hasan parks:

Sizden bir cacik olmaz ümidim kesildi artik yeter

Yanıtla2573
Aykut Kalanoğlu:

Neyi bekliyorlar acaba ? her gün haberlerde günlük çıkan anketlerimi takip ediyorlar ki ona göre aday belirlemek için ?

Yanıtla1778
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title