Haberler

Ünlü anketçiden olay yaratan tahmin: CHP'nin oyları yükselmiyor ama AK Parti'deki düşüşle birinci olurlar

Güncelleme:
Abone Ol

MAK Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, yeni yılın ilk günlerinde güncel siyasi tabloya ilişkin bomba tahminlerde bulundu. Kulat'ın açıklamaları arasında en dikkat çeken detay ise CHP'yle ilgili oldu. Kulat, oylarında mevcut bir yükselme olmayan CHP'nin, AK Parti'nin oylarındaki düşüşle birinci parti olabileceğini öne sürdü.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte yılın ilk seçim anketleri de merak edilmeye başladı. Anket şirketleri, ilk verileri açıklamak için çalışmalarına hız verirken, MAK Araştırma Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat'tan mevcut siyasi duruma ilişkin bomba tahminler geldi. Kulat, oylarında artış görülmeyen CHP'nin, Ak Parti'deki düşüşten faydalanarak birinciliğe oturabileceğini öne sürdü.

"AK PARTİ, ASGARİ ÜCRETLE YÜKSELİŞE GEÇTİ"

Ak Parti'nin yüzde 0.8'lik yükselişle yeniden yüzde 30 bantlarına oturduğunu söyleyen Kulat, "Kasım sonu itibariyle yüzde 30'un altına inen oy oranı... Aralık sonu açıklanan asgari ücret ve dövizi frenleme algısıyla 0.8 puanlık yükseliş ile yeniden 30'a çıkmıştı. Bu haliyle; teşkilatın yeni bir motivasyon yakalama gayreti- son zamlar ve zamların zamanlaması ile sıfırlandı" dedi.

"MART 2022'DE BİRİNCİ PARTİ OLABİLİRLER"

MAK Araştırma Başkanı Kulat'ın paylaşımlarının devamı şu şekilde: "CHP; sağ sol geçirgenliğinin çok az olması nedeniyle oy artışı yaşamamakta -ama rakibinin düşen oyları nedeniyle- kendisinin oyu sabit kaldığı için göreceli yükseliş yaşamakta. Rakibinde düşüş CHP'de mevcut durumu koruma eğilimi devam ederse Mart 2022'den itibaren birinci parti olur.

"İYİ PARTİ'DE 2 YILDAN BERİ YÜKSELİŞ VAR"

İYİ Parti yükselme eğilimi en istikrarlı durumunda -zaman zaman duraksama olsa da- son 2 yılda hemen her ay yükseliş kaydetti. İktidar dolmuşundan inen her 4 yolcudan ikisi (durakta arkadan gelen yeni bir AK Parti dolmuşu yerine) İyi Parti otobüsünü tercih etti." ifadesini kullandı.

"BAZI PARTİLER BELİRLEYİCİ OLACAK"

Siyasetin asıl büyük şekillenme sürecini DEVA Partisi / Gelecek Partisi / Yeniden Refah Partisi / Bağımsız Türkiye Partisi / Demokrat Parti / HÜDAPAR / TDP gibi iktidardan oy alabilme potansiyeli olan partilerin 2022 nin ilk aylarındaki performansları belirleyecek."

Ünlü anketçiden bomba tahmin: CHP'nin oyları yükselmiyor ama AK Parti'deki düşüşle birinci olurlar

Ünlü anketçiden bomba tahmin: CHP'nin oyları yükselmiyor ama AK Parti'deki düşüşle birinci olurlar

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mehmet Ali Kulat AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Tarık Tarık:

CHP nin oyu neden artsın ki. ne yaptı, kayda değer ne söyledi genel başkan ya da yanındakiler. yaptıkları iki yüzlülük ve maneviyat düşmanlığı. kılıçdaroğlu muhafazakar kesimle helalleşmek lazım deyip o kesimin ağzına bir parmak bal çalıyor, ama özgür özel gibiler ise küçük yavrularımızın aldığı eğitim için ortaçağ zihniyeti deyip gerçek parti görüşünü ortaya koyuyor. kılıçdaroğlu güvenilmez birisi. hiç bir vatandaşımızın bu ikili oynayan şahsa pirim vereceğini sanmıyorum.

Yanıtla226140
Çınar Saraç:

CHP birşey yapmadı oranı artmadı ama akp maşallah iyi zamlar yaptı oranı düştü ohhhhh ne iyi işte

87177
Hops Dediks:

Bu ne kibir ya. Bittiniz farkında mısınız. Sonsuza kadar yoksunuz artık.

4395
Hops Dediks:

Sizin gibi putperestlerin aklına birşey yapmak deyince taş beton yapılar geliyor. Adalet, eşitlik, demokrasi, özgürlük size göre hiçbir şey demi. Sizin için varsa yoksa mal mülk.

04
ahmet say:

boşuna ümitlenmeyin tabikide 8 seçimde ne oluyorsa aynısı olacak reisi cumhurumuz başımızda olacak ve herzamanki gibi balkon konuşmasını yapacak nokta

Yanıtla13260
Mahmut Kara:

Asgari ücrete yüzde 50 değil bütün maaşlara yüzde 100 zam verse ne yazar ki, her şeye zam zam zam faturalara yüzde 100 zam

Yanıtla39152
Haydar:

MHP ile ittifak AKP ye zarardan başka birşey değil.MHP bitti zaten.Bahçeli sert ve tutarsız üslubu ile güven vermiyor.İyi parti daha tutarlı ve yapıcı.

Yanıtla47118
Miharbi mediç :

Yapacaklarını anlatmayan.İbb gibi hayal satan Parti.Emekli için hiç kimsenin umurunda değil Son beş yılda çöken bir emekli maaşı var,net oyları 13 milyon eşleri varsa 8 milyon=21 milyon net oy .Nüfusun 4'te biri.Oy kullanacakların 3'te biri.Seçim sonuçlarını kesinlikle belirleyecek kitle.Ama hiç bir partinin umurunda değil.Ogün gelince herkes vah vah diyecek.

Yanıtla6325
Dayioğlu :

Başka bir ülke yoktur sabah akşam anket yapan bu ne Sabah akşam açık oturum yapan her kapıda siyaset ama kimse kendi evinin önünü temizliğen yok dünya ya bir baksalar Sabah akşam Allah a şükür ederlerse ne yazık kumdan kafasını çıkarmıyorlar.

Yanıtla554
Ali Kemal BATUMLU:

Bu ülke bu hale gelmesinin suçlusu CHP ve son zamanlarda bay Kemal ise kapatın CHP yi surun Bay Kemal ide artık kalkınmaya başlayalım yav.

Yanıtla34
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title