Haberler

Vergi paketinin ilk imzacısıydı! AK Partili vekil eşinin şirketinin vergi ödemediği iddialarını kabul etti

Güncelleme:
Abone Ol

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden vergi paketinin ilk imzacısı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün eşinin üzerine kayıtlı şirketlerin vergi ödemediği iddia edilmişti. Genel Kurul'da söz alan Ök "Gelir olsun verelim yani vergi. Kar ettiğimizde tabi ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar. Zarar ettiğiniz takdirde vergi vermezsiniz" dedi. CHP'li Günaydın bu gerekçeye "Vergi vermeyen vergi paketi getirmesin" sözleriyle tepki gösterdi.

Vergi paketi görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. Vergi paketinin ilk imzacısı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, eşinin üzerine kayıtlı şirketlerin vergi ödemediği iddialarının gündeme gelmesi üzerine, "Gelir olsun verelim yani vergi. Kar ettiğimizde tabi ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar" dedi.

EŞİNİN ŞİRKETİ 5 YILDIR HİÇ VERGİ VERMEMİŞ

AK Parti tarafından hazırlanan vergi paketinin ilk imzacısı olan Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün eşinin üzerine kayıtlı şirketin son 5; Ök'ün ağabeyiyle birlikte kurduğu şirketin ise son 3 yılda hiç vergi vermediği iddia edilmişti. Ök, şirketlerin zarar ettiğini bu yüzden vergi ödemediklerini söyledi.

AK PARTİLİ ÖK: ZARAR ETTİĞİNİZ TAKDİRDE VERGİ VERMEZSİNİZ

Genel Kurul'da söz alan Ök, "Vergi nedir; sizin giderleriniz gelirlerinizden fazlaysa kurumlar vergisi vermeyebilirsiniz. Zarar ettiğiniz takdirde vergi vermezsiniz. Dolayısıyla şirketin finansman gideri böyle olduğu için vergi yükümlülüğü doğmamıştır. Bunun dışında tabi ki kar eden şirketlerimiz de vardır. O kadar ayıp ki... Bakın getirmiş olduğumuz pakette çok ayıp ediyorsunuz. Gelir olsun verelim yani vergi. Kar ettiğimizde tabi ki veriyoruz. Tasfiye halinde olan bir şirketten nasıl vergi doğar" dedi.

MUHALEFET SIRALARINDAN TEPKİ YÜKSELDİ

Bunun üzerine muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Vergi vermeyen vergi paketi getirmesin. Yakalandığınız zaman da böyle bağırmayın" diyerek tepki gösterdi. Birleşime 10 dakika ara verildi.

Kaynak: ANKA / Politika

Tbmm Genel Kurulu Gökhan Günaydın Milletvekili Milletvekili Nilgün Ök AK Parti Politika Ekonomi Denizli Denizli Yaşam Yaşam Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (56)

UğuR DURAN:

Kar etmeyen şirketi yaşatmak biraz saçma... Hanımefendinin açıklaması da hakikatten çok komik...

Yanıtla211K
Metehan Eryilmaz:

Kampanya başlatsalar da yardım etsek fakirlere. Yazık zarara çalışıyorlarmış. Yersen

2150
Billy gates:

SİZE MICROSOFTU TESLİM ETSEM ONUDA BAITIRISINIZ MAKARONILER SIZI

00
Erdinç Arslan:

5 yıldır tasfiye halinde olan , 5 yıldır zarar eden şirket. ilginç

Yanıtla91K
Metehan Eryilmaz:

Vatandaşta tüik yüzünden zararda. Bizden de vergi alınmasın.

6727
osman kara kara:

5 yıl Kar etmeyen şirket nediye açık tutulur? naylon fatura kesmek için olmasın?

Yanıtla12816
can erdemir:

Vergi sisteminde AB örnek alınmalı asgari ücretli KDV ödememeli. Yoksulluk sınırında olanla Range Rover Jeep i olan aynı vergiyi ödeyerek mazot alıyor. Burada nasıl adaletten söz edilebilir.

Yanıtla6598
Adem Örnek:

siz halen aynı yerdemisiniz, o asgari ücretli veya sabit ücretli, pompada çatır çatır ötk kdv öderken, lüks araçlara binenler aracı şirketi üzerine yapıp her türlü harcamayı giderden düştüğü için zaten vergi ödemiyor, yani kısaca sistem parası olandan yana çalışıyor.

2244
Nuri Aga:

Çiftçi de mazot alabilmek için inim inim inliyor

7196
Taner Akgün:

5 yıldır zarar eden şirket nasıl ayakta durur ya vergi vermemek için zarar gösteriliyor inanılır gibi değil

Yanıtla4428
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title