Haberler

Yeni anayasa görüşmeleri tamamlandı! Demokrat Parti, Kurtulmuş ile masaya oturmayı reddetti

Güncelleme:
Abone Ol

Yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis'te grubu olan AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret eden TBMM Başkan Numan Kurtulmuş, grubu olmayan partilerin genel başkanları ile de Meclis Başkanlığında bir araya geldi. Meclis'te vekili olan ancak Kurtulmuş ile görüşmeyen tek siyasi parti ise "Yeni anayasa aldatmacasına, kandırmacasına alet olmayacağız" çıkışıyla Demokrat Parti oldu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret etti.

Kurtulmuş grubu olmayan ama Meclis'te temsil edilen siyasi partiler DEVA Partisi, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi, TİP, Demokratik Bölgeler Partisi, Emek Partisi ve DSP'nin de genel başkanlarını davet ederek Meclis Başkanlığında görüş alışverişinde bulundu.

GÖRÜŞMELER GEÇTİĞİMİZ HAFTA TAMAMLANDI

Kurtulmuş'un hem siyasi parti grupları hem de Meclis'te temsil edilen partilerin liderleri ile görüşmeleri geçtiğimiz hafta tamamlandı. Meclis'te vekili olan ancak Kurtulmuş ile görüşmeyen tek siyasi parti ise Demokrat Parti oldu.

"YENİ ANAYASA ALDATMACASINA ALET OLMAYACAĞIZ"

Gazeteduvar'ın haberine göre 3 milletvekili bulunan Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'yalancı çoban' hikayesine dönüşmüş yeni anayasa aldatmacasına, kandırmacasına alet ve taraf olmayacağız" diyerek görüşme talebini kabul etmediklerini açıklamıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Numan Kurtulmuş Demokrat Parti DEM Parti İYİ Parti AK Parti Politika Dünya MHP Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

Fırat Günay:

Nedense her seçim kaybında yeni anayasa hikayesi başlıyor. Ölene kadar ben yöneteceğim yasası bu..

Yanıtla2140
Erol Birol :

Aynen Fırat kardeşim. Ölene kadar kalmak istiyor.

38
Serkan Şenol:

Akp niyeti gelecek seçimleri kaybetmeden önce anayasayı güç sahiplerinin istediği gibi yapıp öyle siyaset hayatına son verecek

Yanıtla2628
Savas Ozturk:

Ülkeyi batırmalarına rağmen halen oy toplamaları cok ilginc makarnacı cok bizim ülkede daha da kötü günler yolda

Yanıtla2224
Muammer Top:

bu anayasaya evetdiyenler seçimi kaybeder

Yanıtla1925
Düsünür:

Yeni anayasa kabul edilmemeli.

Yanıtla1415
Düsünür:

Televizyonlara cikin yeni anayasayi madde madde halka okuyup anlatin. Halktan icerigini neden gizliyorsunuz.

Yanıtla416
Düsünür:

Yeni anayasa demek iklim yasasi demek. iklim yasasi demek karbon ayakizi vergisi demek. Karbon ayak izi vergisi demek. Yedgimiz ictigimiz giydigimiz seyhaletlerimize kadar kisitlama gelecek demek

Yanıtla613
Erol Birol :

Sırf İktidarın çıkarına yarayan bir ANAYASA İSTEMİYORUZ.

Yanıtla312
ismail Yasin:

ortada bir anayasa yok.. bana yasa var.. 22 yıl içersinde halkın lehine bir tek anayasal düzenleme yapmadılar.. nedense iktidara gelen hep kendine yasa yapıyor. devletçilik kimliğine bürünüyorlar ve halkı eziyorlar.. sanki kendilerine oy verenler devlet düşmanı..

Yanıtla28
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title