Haberler

Yeni Demokratikleşme Paketi Komisyonda

Abone Ol

CHP'li Öztürk: "Yeter artık. Ne demokratikleşmez ülkeymişiz" Benzer nitelikteki tekliflerinin ele alınmamasına tepki gösteren CHP'li Tanal, tekliflerini yırtarak, BDP'li Kaplan da "Hiç yerine konuluyoruz" diyerek komisyon toplantısını terketti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, yeni Demokratikleşme Paketiyle ilgili olarak, "Yeter artık. Ne demokratikleşmez ülkeymişiz" dedi.

Terörle Mücadele Kanununun 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde, demokratikleşme tartışması yaşandı.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti ve CHP'nin tekliflerinin toplantı gündeminde yer almasına tepki göstererek, "Hiç yerine konuluyoruz. Her şey oyçokluğu değil. Oyçokluğuyla katırları doğurtamazsınız. İktidar mensuplarının ayrıcalığı ne? Biz teklif vermeyelim hiç. Komisyonun bizi bu kadar aşağılamaya hakkı var mı?" diye konuştu. Komisyonun tekliflerini gündemine almamasını protesto ettiğini belirten Kaplan, toplantıdan ayrılmak istedi.

Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'nın ısrarı üzerine yerine oturan Kaplan, bir süre sonra toplantıdan ayrıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da vatandaşın değil, hükümetin ihtiyacı olan düzenlemelerin ele alındığını öne sürerek, "Öğrenci gibi geliyorum burada çalışıyorum. Benim tekliflerimi de birleştirmeyecekseniz ben tekliflerimin hepsini yırtıyorum" dedi ve toplantıdan ayrıldı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise teklifte demokratikleşme adına bir şey getirilmediğini savunarak, "Yeter artık. Ne demokratikleşmez bir ülkeymişiz. Beşinci paket geldi, 'şu soruşturmanın önünü nasıl kapatırız' anlayışıyla getirmişsiniz" diye konuştu.

Komisyon Başkanı İyimaya, tutumunda ve kararlarında azami özen gösterdiği konusunda şüphe duyulmamasını istedi. Hükümetten gelen tasarı ve tekliflerin uzun zamanda hazırlandığı için komisyondan süratle geçirilmesi yönünde iradenin ortaya çıktığını anlatan İyimaya, "Kurumsal çözüm şudur; gündeme alınan konularda alt komisyon zorunlu olmalı. Alt komisyon zorunluluğunu ortadan kaldıracak tek şey, tüm partilerin konsensüsü olmalı" dedi.

İyimaya, bugün ele alınan teklife benzer nitelikte 17 teklif bulunduğuna dikkati çekerek, "Hangi imkan içinde müzakere sürdüreceğim?" diye sordu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet İyimaya Mahmut Tanal Rıza Öztürk Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title