Haberler

Herkes "Kimdir" diye onu aratıyor! İşte yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Kabine'nin yeni yüzlerinden birisi de Yusuf Tekin oldu. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Milli Eğitim Bakanlığı görevini 2021 yılından bu yana Mahmut Özer yürütüyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kabine'yi açıkladı. Kabine'nin tamamına yakını yeni isimlerden oluşurken, değişen koltuklardan birisi de Milli Eğitim Bakanlığı oldu.

YUSUF TEKİN, YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLARAK ATANDI

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Mahmut Özer'in yerine Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Tekin, 2018 yılından bu yana rektör olarak görev yapıyordu.

"YENİDEN EĞİTİM CAMİAMIZLA ÇALIŞACAĞIZ"

Bakan olarak atanan Tekin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Tekin şunları söyledi: "Bugün Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle zor bir görev uhdemize tevdi edildi. Kısa bir ayrılıktan sonra yeniden eğitim camiamızla birlikte çalışma imkanı bulacağız.

"CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

İnşallah başta öğretmenlerimiz olmak üzere idarecilerimiz, idari personelimiz, özel öğretim kurumlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte Yeni Türkiye Yüzyılının inşası için el ele, gönül gönüle çalışacağız. Şahsıma yönelik güven ve desteğini her daim hissettiğim Sn. Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımı sunarım. Allah yardımcımız olsun."

Herkes 'Kimdir' diye onu aratıyor! İşte yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

2021'DEN BU YANA MAHMUT ÖZER BAKANDI

Öte yandan Mahmut Özer, Ziya Selçuk'un yerine Milli Eğitim Bakanı olarak atanmıştı. Özer, 2021'den bu yana bakanlık koltuğunda oturuyordu.

YUSUF TEKİN KİMDİR?

Prof. Dr. Yusuf Tekin, 1970'te Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize'de tamamlayan Tekin, 1994'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Mesleki kariyerine aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak başlayan Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997'de yüksek lisansını, 2002'de doktorasını tamamladı.

Yusuf Tekin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne öğretim üyesi olarak atandı. Aynı fakültede 2007'ye kadar yardımcı doçent olarak görev yapan Tekin, aynı yıl siyaset ve sosyal bilimler alanında doçent oldu. Tekin, aynı üniversitede 2009'a kadar süren görevinin ardından Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne atandı.

Tekin, akademik yaşamı boyunca bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde de bulundu.

BAKANLIKTA ÜNİVERSİTERLE ORTAK PROJELER HAYATA GEÇİRDİ

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak 2011'de atanan Tekin, bu görevi sırasında de bakanlığın üniversitelerle yürüttüğü ortak projeleri hayata geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine 2013'te başlayan Yusuf Tekin, YÖK ve üniversiteler ile koordineli biçimde eğitim politikalarının oluşturulması konusunda çalışmalar yürüttü. Tekin, 2015-2018'de Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle beraber müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında yeniden öğretim üyeliğine dönen Tekin, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde profesör oldu. Prof. Dr. Yusuf Tekin, 15 Eylül 2018'de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladı. Evli ve üç çocuk babası Tekin, iyi derecede İngilizce biliyor.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Mahmut Özer Ankara Kabine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

kagan soylu:

Milli eğitim bakanına bak kullandığı ""Türkçe'ye bak""" Uhde ,tevdi,tensip bunları 50 yaş altındaki insanların yüzde 90 ı anlamaz.

Yanıtla3744
Kronos Alpha:

Bunlar sadeleşmemiş has Türkçe olan Osmanlıca asıl dilimiz budur. Kendisi kelime dağarcığıyla bile kalitesini belli ediyor.

1917
Kronos Alpha:

Kimsenin anlamıyor olması da kıymetten düşürmez insanlarımız da inşallah bakanımızın yapacağı eğitimde yeniliklerle eğitim ve kültür açısından gelişeceğini umuyorum.

1713
Huhi games:

Türkçe değil ki zaten arapça kelimeler bunlar

510
Ahmet Yesevi:

Arapça ve Farsça'yı dilimizden atarsak 'hiçbir şey' diyemeyiz. Çünkü 'hiç' Farsça, 'şey' de Arapça'dır." İsmet Özel " Hiçbir şey’i düşündünüz mü? Malum, “hiçbir şey” terkibindeki hiç Farsça, bir Türkçe, şey ise Arapçadır. Bin yıllık tarihimize bakınca, hiçbir şeyin “hiçbir şey” kadar “Türkçe” olduğunu göremezsiniz.

78
ERKAN ÜNAL:

Artık osmanli zamanında değil Türkiye cumhuriyeti yılında yaşıyoruz,sayın bakanın yazdıklarını yüzde kaç kişi anlıyor??

34
Seyran Yılmaz Koçak:

Kabine üyeleri pırıl piril inşallah vatana millete faydalı olurlar

Yanıtla86
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title