Haberler

YSK'nın Hatip Dicle Kararı, Çorum'da Protesto Edildi

Abone Ol

Çorum'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi protesto edildi.

Çorum'da Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi protesto edildi. Çorum Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 'Halkın iradesi engellenemez' diyerek YSK'yı eleştirdi.

Ellerindeki pankartlarla Saat Kulesi yanında toplanan platform üyeleri adına açıklama yapan Hikmet Aydın, Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin AK Parti'nin YSK'ya yaptığı başvuru sonucu düşürüldüğünü öne sürdü. YSK'nın gece yarısı açıkladığı kararın halk iradesine indirilmiş bir darbe olduğunu ifade eden Aydın, "12 Haziran seçimlerindeki oyunlar devam ediyor. Önce, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nun adayları veto edildi. Halkın eylemleri sonucu vazgeçildi. Bir anlamda halk tahrik edilip, seçimleri boykot etmeye zorlandı. Bu oyun tutmayınca yeni kriz hazırlandı" dedi.

YSK tarafından "Milletvekili olmasında sakınca yoktur" diye adaylığına olur verilen ve çok yüksek oyla milletvekili seçilip, mazbatasını alan Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin yine YSK tarafından düşürüldüğünü kaydeden Hikmet Aydın, "Ne yapmaya çalışıyorlar? Bu oyunlarla Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'nu hizaya sokmaya mı çalışıyorlar? Böyle bir skandalı ne hukuk ne vicdan ne de akıl kabul eder. Seçim meydanlarında ben her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele ederim diyerek kükreyen AKP'nin başbakanından tık ses yok. Diğer yöneticiler yargı kararının arkasına gizlenmenin bin bir yolunu arıyorlar. Bir milletvekili artırmanın keyfîni çıkarıyorlar" diye konuştu.

Grup üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. - Çorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title