Haberler

Yunan botlarının sınır ihlali Ankara-Atina hattını gerdi! Bakan Yerlikaya'dan Yunan mevkidaşına sert telefon

Güncelleme:
Abone Ol

Bodrum'da Yunan Sahil Güvenlik botunun bir göçmen kaçakçısını kovaladığı iddiası ve ardından Datça kıyılarına yaklaşan başka bir botun görülmesi, sınır ihlali tartışmalarını alevlendirdi. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides'i telefonla arayarak tepki gösteren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir Yunan Sahil Güvenlik botunun, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir şahsı kovaladığı görüntülerinin ardından, benzer bir botun Datça kıyılarında da görülmesi dikkat çekti. Çekilen görüntülerde Yunanistan'a ait bottan inen bir kişinin, karaya çıkarak göçmen kaçakçısına ait olduğu iddia edilen lastik botu alarak geri döndüğü görülüyor. Videoda bu botun, Misi Adası'na doğru yöneldiği ve diğer botu da yanında götürdüğü gözlendi.

BAKAN YERLİKAYA RAHATSIZLIĞI DİLE GETİRDİ

Gelişmeler Türkiye- Yunanistan hattında gerilimin tırmanmasına neden olurken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da harekete geçirdi. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides'i telefonla arayan Bakan Yerlikaya, görüşmede Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesinden duyulan 'rahatsızlığı' dile getirdi. Yerlikaya, iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Yunan botlarının sınır ihlali Ankara-Atina hattını gerdi! Bakan Yerlikaya'dan Yunan mevkidaşına sert telefon

YUNAN BAKAN İNCELEME BAŞLATTI

Bakan Stylianides, olayın siyasi bir yönü olmadığını belirterek iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine büyük önem verdiklerini söyledi. Stylianides, "yaşanan ihlallerin tekrarlanmayacağını" vurgulayarak, "konuya ilişkin hemen inceleme başlatıldığını ve gelişmelerden Türk makamlarının bilgilendirileceğini" ifade etti. Bu olay, Türk-Yunan ilişkilerindeki hassasiyetin bir kez daha gündeme gelmesine neden olurken, Yunanistan'ın tutumunun nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Christos Stylianides İçişleri Bakanı Sahil Güvenlik Denizcilik Yunanistan Güvenlik Politika Ankara Bodrum Göçmen Dünya Atina Datça Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (68)

hakan öz:

Bizim sahil güvenlik güçlerimiz uykudamı yakalanmış. Sınırlarımız namusumuz değil mi.

Yanıtla16585
ömer:

gelde Ege'ye gör Yunan sınırı adası nerde. boş muhabbet yapma

6217
Bilge Tanrıöver :

Onlar topraklarımızda cirit atıyorlar bizimkiler konvoy gösterisi yapıyor

466
Emrehan Ozgen:

Çıldırtıyorlar insanı. Bu sorulara bir tane cevap yok günlerdir. Lafa gelince Vatan Millet Sakarya … Karakol kursunlar bari, yorulmasınlar böyle kıyılara kadar git-gelle yunan güvenilk güçleri. Bu nedir ya!

17
Göktuğ Alperen:

hayır

20
Anty-Partizan:

Bu Sorunun Muhatabi Sizce Kendini Gosterir mi ?

11
Tuncay Özbek:

Oraya kadar nasil geliyor sizin haberiniz olmadan sikinti,uyuyorlar bizimkiler yunan ta dibimize girmis.

Yanıtla10369
Hasan Görkey:

Yol geçen hanı ! Adamlar Ege 'nin her yerinde varlar suçluyu kovalıyorlar ! Ama senin sahil güvenlik nerde !! Söylerim ama ceza yerim olmaz...

Yanıtla11314
Ayşe Kahraman:

çok sert konuşmuş ya

Yanıtla00
Orco Can:

uyu uyu .yat kalk heykel yap cumhuriyet balolarında şarap ic dans et geceleride seviş . Yat uyu kalk uyu

Yanıtla00
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title