Haberler
Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu

Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu Biyografisi

Eğitim Sorumlusu / Taksim Eğt. ve Araşt. Hst. Acil Tıp Kliniği

Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu Kimdir ?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1993’te mezun, 1998’de DEUTF’den Acil Tıp Uzmanı oldu. Ekim 2004’te DEÜTF Acil Tıp AD’da Doçent unvanı aldı. 2007’den itibaren Sağlık Bakanlığı’na bağlı İstanbul Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Acil Tıp Kliniği eğitim direktörü olarak görev aldı. 2010 yılında Acıbadem Üniversitesi bünyesinde Profesör ünvanı aldı.
Eylül 2007-2009 arasında Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. 2017 yılında Adalet Bakanlığı bünyesinde Adli Bilirkişilik ünvanı aldı.
Acil tıp ile ilgili uluslararası hakemli dergilerde 161, ulusal hakemli dergilerde 73 bilimsel yazı ve makalesi, editörlük yaptığı 2 çeviri, 13 özgün kitap ve 69 kitap bölümü (ikisi İngilizce) yayınlandı. Türkçe tek yazarlı ilk orijinal kitap olarak ‘Göğüs Acilleri’ de 2019’da basılmıştır. COVID-19 pandemisi ile ilgili Türkçede ilk özgün yapıtlar olan 'COVID-19 Modern Veba ve Dünyamız' ve 'Sağlık Profesyonelleri için Covid-19 Tanı ve Tedavisi' başlıklı kitapları da Nisan 2020’de yayınlanmıştır. Ağrı, Karın Ağrısına Yaklaşım, Kardiyovasküler Aciller, ‘Solunum yolu enfeksiyonları ve sepsis’, ‘kas-iskelet sistemi ağrılarına yaklaşım’ ve “Şok ve kanamalı hastaya yaklaşım” konularında da kitapları yayınlanmıştır.
2021’de Bentham Science tarafından İngilizce iki orijinal kitabı; COVID-19 ve kalp acilleri konularında yayınlanmıştır.
2022 Ocak ayından itibaren Taksim Eğt. ve Araşt. Hst. Acil Tıp Kliniği’nde Eğitim Sorumlusu olarak göreve başladı.

title