Haberler

16. Halk Sağlığı Kongresi

Abone Ol

Ana teması "Sağlığı geliştirme" olan kongrede bulaşıcı hastalıklar, halk sağlığı, sağlık politikaları gibi konular tartışılacak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı B...

16. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi, Kemer ilçesinde başladı.

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliğiyle Beldibi beldesindeki Akka Antedon Otel'de düzenlenen kongrenin ana teması "Sağlığı geliştirme" olarak belirlendi.

Kongrede bulaşıcı hastalıklar, halk sağlığı bilişimi ve eğitimi, iş sağlığı, sağlık politikaları, sağlığı geliştirme, çevre ve okul sağlığı gibi konular tartışılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, genel cerrahi uzmanı olarak kongreye ilgi duyduğunu belirterek, ilk halk sağlığı kongresini 1982'de Antalya'da yaptıklarını anlattı.

Son 10 yılda sağlığın kapitalizme dayalı hale geldiğini savunan Akaydın, "Hükümet, halk sağlığını geliştirme çalışmaları yaptıkça seviniyorum ama Türkiye, kısıtlı bütçesiyle sağlık alanına fazla pay ayıracak bir devlet değil. Öncelikle koruyucu hizmetlere ağırlık vermesi gerekiyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Dönmez de Türkiye'de yıllık ameliyat sayısının geçen yıl 11 milyona çıktığını kaydetti.

Bu rakamların bir yıl içinde bütün Türkiye'nin ameliyat edileceği anlamına geldiğini dile getiren Dönmez, "Bu, sağlık hizmetlerinin ve ihtiyaçlarının artmasıyla açıklanabilir fakat sağlık hizmetlerine ulaşmak kolaylaşmış ise acil hizmetlere başvuru sayısının azalması gerekirdi. Acil hizmet başvurusu 2012'de 90 milyonu aştı. Dünyanın hiçbir yerinde kendi nüfusunu aşan acil hizmet başvurusu yoktur" diye konuştu.

HASUDER Başkanı Tacettin İnandı da kongre hakkında bilgi vererek, halk sağlığının tarihçesiyle ilgili sunum yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, Antalya Tabipler Odası Başkanı Can Ertürk ve davetlilerin de katıldığı kongre, 31 Ekim'de sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Akdeniz Üniversitesi Mustafa Akaydın Türkiye Antalya Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title