Haberler

Bu listeye bakmadan zeytinyağ, şeker ve çay almayın

Güncelleme:
Abone Ol

Son günlerde herkesi etkileyen gıdada taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı listeye 3 firma daha kattı. Yeni listedeki Gaziantep'te faaliyet yürüten zeytinyağ firmasının ürünlerinde boya, Kocaeli ve İstanbul merkezli iki firmanın ürettiği bonbon şeker ve poşet çayda ise ilaç etken maddesine rastlandı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı, insan sağlığına zararlı üretim yapan gıda üreticilerini ilan etmeye devam ediyor. Bakanlık bu kez Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul merkezli 3 firmanın ürünleri için uyarıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri sonucunda ortaya çıkan uygunsuzlukları, bakanlığın web sitesinde yer alan 'Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi'nde ilan ediyor. 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarası burada paylaşılıyor.

EYMEN HECO

Sitede 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' bölümünde; merkezi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bulunan 'Eymen Heco' firmasının 'Hairat Halep Zeytinyağı' ürününde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespit edildiği belirtildi.

PERİL GIDA

Yine Kocaeli'nin Derince ilçesindeki 'Peril Gıda Alkolsüz Fonksiyonel İçecekler' şirketinin glisengli bonbon şeker ürününde ve İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki 'Nur Baharat' firmasının ürettiği poşet çayda ilaç etken maddesi tespit edildiği belirtildi.

Listeye giren yeni firmalar var! Akıl alır gibi değil zeytinyağ, şeker ve çayda da çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Tarım ve Orman Bakanlığı Zeytinyağı Gaziantep İstanbul Kocaeli Sağlık Tarım Tarım Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Tayfur Çoşkun:

Peki bunları ifşa etmek yerine kapatamıyor mı? bilen bilgilendirebilir mi?

Yanıtla295
Hakan Günde:

lan canımızı alın kurtulalım bir taraftan hayat pahaliligi bir yandan ek vergiler bir yandanda yediğimiz zehirler

Yanıtla354
Turgut KARAÇAY:

Bu nasil hükümet l, nasil yönetim, ekonomi çöktü zaten,, gakirlikte dünya liderligine oynuyoruz da. bu kadar firma hile yaparken neredeydiniz? Saglam bir denetleme, ceza olsaydi bunlarin çoğu olmazdi...yaziklar olsun...

Yanıtla836
Fethi Çevik:

Bu firmalar açıklamada vatan millet sevdalısı olduğuna dair beyanat verdiklerinde şaşırmayın

Yanıtla323
SELCUK KIRAZLI:

mafya babaları olayı gibi, bir gün birisi düğmeye basıyor, bütün mafya babaları armut toplar gibi İstanbul da toplanıyor. Bu gıda problemide hakeza. şimdiye kadar denetim neden olmadı? derhal kurum başkanların istifası gerekiyor

Yanıtla222
Mustafa Değer:

Bunlara halk sağlığı ile oynamaktan kişinin çanına kastetmekten 5ile 10 yıl arasında hapis vereceksin bak bakalım yapabiliyorlarmı Direk insanın canına kasıt

Yanıtla018
SERHAT KOCAKAYA:

bu gidişle milli bir firmamız kalmayacak peki soru şu bunlara bugüne kadar kim yada kimler izin verdi hangi izinlerle bu üretimleri yaptılar?

Yanıtla215
VefaÖzcan:

Boykot ortamında garip teşhisler. Birileri biryerlerin tuşuna basıyor sanki.

Yanıtla26
semson 12:

devlet yokmu ben listeye bakarakmi Alaçam o memurlar o maaşı neden aliyor

Yanıtla16
Ibrahim Yarbey:

Serbest piyasa ekonomisi oldugu icinmi kapatilmiyor bu gibi firmalar? Anlamiyorum halk sagligina zararli úretim durdurulazmi? Bilmedigim icin soruyorum..

Yanıtla16
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title