Botoks Yaptırın, Migren Ağrısıyla Vedalaşın
Bu Tedaviyi Görenler; Yalnızca 15 Dakikada Hem Kırışıklıklarından, Hem De Migren Ağrılarından Kurtulabiliyor.
Özel Sema Hastanesi, botoksu sadece estetik dalının kullandığı bir uygulama olmaktan çıkararak, özellikle kadınların günlük yaşamını olumsuz etkileyen migreni önlemede kullanıyor. Özel Sema Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Uzmanı Op. Dr. Zekeriya Kul, estetik için kullanılan botoksun, migreni de tedavi edebildiğini söyledi.
Ağrı ataklarına neden olan kaslar gevşetilmesiyle migrenin çözüleceğini belirten Kul, kasları iki şekilde gevşetmenin mümkün olduğunu dile getirdi. Bunlardan ilkinin botoks, ikincisinin ise endoskopik migren cerrahisi olduğunu ifade eden Op. Dr. Kul, "Migren cerrahisi ameliyat grubuna girdiği için her hastaya uygulanamaz.
Endoskopik migren cerrahisi yapmak için hastaya bir nörolog tarafından tam migren teşhisi konmuş olması gerekir. Migren tedavisinde hangi bölgelere botoks uygulandığına gelince… Şakak bölgesine, iki kaşın ortasına ve ense bölgesindeki duyu sinirlerinin etrafındaki kaslara. Bu kaslar gevşetilmek zorunda. Burun içinde nefes almayı engelleyen bir eğrilik varsa, bu da ameliyatla düzeltiliyor" diye konuştu.
15 dakikada hem ağrıdan
kurtulun hem de güzelleşin
Bu yöntemin kişinin güzelleşmesini de sağladığını ifade eden Zekeriya Kul, botoks yaparken kırışıklıkları yok ettiklerini aktardı. Hastanın 15 dakikada hem güzelleşip gençleştiğini, hem de migren ağrılarından kurtulduğunu kaydetti. 4 ayda bir tedaviyi tekrarladıklarını aktaran Dr. Kul, "Botoks doğru noktaya yaptırıldığında, maske ifadeli yüz ortaya çıkmaz. Botoks, kırışıklıkları giderir ve düşük olan kaşları kaldırır. Şimdiye kadar 300'den fazla hastama botoksla migren tedavisi yaptım. 27 hastama da endoskopik migren cerrahisi uyguladım" şeklinde konuştu.
Botoksun kaslar üzerindeki etkisinin üçüncü günden itibaren başladığını söyleyen Özel Sema Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü Uzmanı Dr. Zekeriya Kul, 10-15'inci günler arasında, ağrıyı azaltıcı ve ortadan kaldırıcı etkinin ortaya çıktığını anlattı. Yapılan işlemin sosyal hayatı etkilemediğini dile getiren Öz, hastanın hemen işinin başına dönebildiğini, hatta isterse seyahate bile çıkabildiğini belirtti.
Ev hanımını da yaptırıyor plastik cerrahı da
Zekeriya Kul, tedavi hakkında şu bilgileri verdi:
"Botoks enjeksiyonundan oldukça iyi neticeler aldığım migrenli hastalarımın arasında; evhanımından öğretmene, piyanistten plastik cerraha kadar birçok meslek grubundan ve kesimden insan var. Baş-boyun anatomisine ve botoks uygulamasına en hakim olan branş estetik-plastik cerrahi olduğundan ve zaten kozmetik amaçlı rutin uygulamamız bulunduğundan, hastalar botoks enjksiyonu için bize başvuruyorlar.
Akupunkturdan farklıdır; akupunktur gibi paramedikal tedavilerin etkisi saatlerle sınırlıdır ve çoğu hastada yetersiz kalır. Oysa botoksu medikal bir tedavi olarak uyguluyoruz. Bu, akupunktur ve masaj gibi yardımcı bir tedavi yöntemi değil. Dolayısıyla ilaç tedavisinin sonuç vermediği hastalarda bile, şu an en etkili tedavi botoks enjeksiyonudur."
Yoğun iş ve stresi olanda işe yaramıyor
Botoksun yüzde 20'lik psikolojik faktörlerin ön planda olduğu bir gruba etki etmediğini belirten Kul, bu gruba ameliyat yapmadığını söyledi. Yoğun bir işi, stresli bir hayatı ve uyku bozukluğu olan kişilerin bu gruba girdiğini kaydeden Dr. Kul, "İşin içinde gerçek bir migren durumu yoksa ya da psikolojik sorunlar varsa, yeterli sonuçlar alamayabiliriz. Benim hastalarımın yüzde 80'inde, ağrılar tamamen ortadan kalktı" diyerek sözlerini noktaladı.