Haberler

Cerebral Palsy'li Çocuklar İçin Eylül Ayı Boyunca Günde 10 Bin Adım

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın ülke temsilcisi olduğu "Steptember" projesi gönüllüleri, Cerebral Palsy'li çocuklar için ilk adımlarını attı.

9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen sosyal sorumluluk kampanyası 4 Eylül günü başladı.

2011 yılında Avustralya'nın öncülüğünde başlatılan ve 9 ülkede eşzamanlı gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesi olan Steptember projesine destek veren katılımcılar, 4 Eylül'den itibaren adımlarını Cerebral Palsy'li çocuklar için atmaya başladı. Steptember projesi ile Cerebral Palsy farkındalığı yaratılırken, bağış kampanyalarıyla da Cerebral Palsy'li çocukların geleceğine umut olmak amaçlanıyor.

Steptember.org.tr üzerinden kayıt olarak takımlarını oluşturan gönüllüler, 4 Eylül'den 1 Ekim'e kadar her gün attığı adımları web sitesine girecek. Steptember gönüllüleri adım atmak haricinde koşabilecek, bisiklete binebilecek, yüzebilecek veya dans edebilecek. Steptember web sitesinde gerçekleştirilen aktiviteleri otomatik olarak adım sayısına çevirecek 40 farklı etkinlik mevcut. 1 ay sonunda hem daha sağlıklı ve zinde bir yaşamın kapıları aralanmış, hem de Cerebral Palsy'li çocukların özel eğitim ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanmış olacak.

Steptember kapsamında toplanan bağışlar Cerebral Palsy'li çocukların özel eğitim, tedavi ve rehabilitasyonlarında kullanılacak. Steptember projesi 1 Ekim günü sonlanacak; ancak bağış kampanyası Ekim ayı boyunca devam edecek.

www.steptember.org.tr
www.tscv.org.tr

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV)

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye'de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluştur. Cerebral Palsy'li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir. İstanbul'un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.

Her 1000 Bebekten 4'ü Cerebral Palsy'li Doğuyor

Cerebral Palsy'li çocukların ve ailelerinin hayatları boyunca ihtiyaç duydukları özel eğitim ve rehabilitasyon desteğine cevap vermek amacı ile kurulan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı eğitici, geliştirici, koruyucu, teşhis ve tedavi edici çeşitli destek hizmetleri sunuyor.

Dünyada 17 milyon kişide görülen Cerebral Palsy; duruşu ve hareketleri etkileyen, doğum öncesi, esnası ve sonrasında beynin hasar görmesi sonucunda oluşan fiziksel engellilik durumudur. Hareketleri etkileyen, kalıcı bir sorun olan Cerebral Palsy bebeğin 3 yaşına gelene kadarki gelişimi esnasında oluşabiliyor. Türkiye'de her 8 saatte bir Cerebral Palsy'li bebek dünyaya geliyor.

Hareket bozukluğu ile birlikte görme, işitme, algılama sorunları ve epilepsi gibi farklı durumların da eşlik edebildiği Cerabral Palsy'li bireylerde yapılan araştırmalara göre 4 çocuktan 1'i konuşamıyor, 3 çocuktan 1'i yürüyemiyor, 2 çocuktan 1'i zihinsel engelli, 4 çocuktan 1'inin epilepsisi olduğu gözlemleniyor.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Avustralya Türkiye Eylül Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title