Haberler

Hatay'ı da sallayan Suriye'deki deprem ne anlama geliyor? Naci Görür'den ilk değerlendirme

Güncelleme:
Abone Ol

Suriye'nin Hama kentinde meydana gelen, Hatay başta olmak üzere birçok ilimizde de hissedilen 5.2 şiddetindeki depremin ardından gözler uzmanlara çevrildi. Prof. Dr. Naci Görür, "Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. Ölü Deniz fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin" dedi.

Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Suriye'nin Hama kentinde meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.

Suriye'nin Hama kentinde dün gece saat 23.56'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı Hatay, Gaziantep, Adana ve Şanlıurfa'da da hissedildi. Depremden kısa süre sonra 3,8 büyüklüğünde artçı sarsıntı yaşandı.

"BURALARDA DEPREM OLABİLECEĞİNİ BEKLİYORDUK"

Prof. Dr. Görür, açıklamasında, "Suriye'de peş peşe deprem. İlki öncü diğer 5,5'lik ana deprem. Depremler Hatay'daki ölü deniz fayının devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye'deki Ölü Deniz fayının Türkiye'deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. Ölü Deniz fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Naci Görür Suriye Sağlık Güncel Deprem Deprem Hatay Deprem Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

Mustafa Kocak:

Bende bir vatandaş olarak bende bekliyordum depremi

Yanıtla13
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title