Haberler

Diyarbakır'ın Sağlık Karnesi 'Geçer'den 'İyi'ye Yükseldi.

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği verimlilik değerlendirmesine göre Diyarbakır'ın D (Geçer) olan karne puanı iki basamak yükselerek B'ye yerleşti.

Diyarbakır sağlıktaki bu atılımı ile Türkiye'de başarı sağlayan illerden biri oldu. Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Kurumu strateji ve hedefleri doğrultusunda uyguladığı verimlilik değerlendirme kriterleri çerçevesinde kuruma bağlı birliklerin kaynak kullanımının ve hizmet sunumunun etkinlik ve verimliliğini değerlendirdi. Yapılan karne değerlendirmesinde Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği puanı hızla yükselen bir kurum oldu.

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 34 üncü maddesinin birinci fıkrasına istinaden yapılan başarı değerlendirmesinde daha önce sağlık notu D (Geçer) olan Diyarbakır'ın karnesi iki basamak birden atlayarak B'ye yükseldi.

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri(DKHB) Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, imkânsız bir başarıyı yakaladıklarını belirterek hedeflerinin en yüksek derece olan A'ya yükselmek olduğunu söyledi. Kurtoğlu: "Diyarbakır'da 1 yılda yaptığımız hizmetlerle karnemizi iki basamak birden yükselttik. Başarılı çalışmalarımızın meyvelerini topluyoruz. Amacımız Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastaneleri bölgeye hitap eden hastaneler haline getirmek. Bunu sağlamak adına her geçen gün yeni poliklinikler açıyor, yeni hizmet birimleri oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra yeni projelerde üreterek birer birer hayata geçirmeye çalışmaya çalışıyoruz" dedi.

BAĞIMLI GENÇLERE TEDAVİ MERKEZİ

Karnelerini A'ya (en iyi dereceye) yükseltmek için hazırladıkları yeni projelerle ilgi bilgi veren DKHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, herhangi bir nedenle bağımlı hale gelen gençlere sahip çıkmak ve onların yeni bir hayata başlamalarına yarımcı olmak için büyük bir çaba içerisinde olduklarını belirterek şunları söyledi: "Diyarbakır'da hizmet veren Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'nin (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi(ÇAMATEM)'ni birleştirip içinde her türlü sosyal aktivitelerin olacağı dev bir merkez kuracağız. Bu merkezde Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Müftülük gibi değişik kurumlar da destek sağlayacak. Bölgenin tek merkezi olmuş olacak. Bölgedeki uyuşturucu bağımlısı insanların tedavilerine katkı sağlayacaktır."

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE KORNEA NAKLİNE BAŞLANACAK

Karnelerini iyi dereceye yükselten başarılı çalışmalarını anlatan Kurtoğlu, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kapanma aşamasına gelen organ nakli ünitesini yeniden aktif hale getirdiklerini belirtti. Kurulan yeni ve dinamik bir ekiple hizmete açılan Organ Nakli Birimi'nin bugüne kadar 21 böbrek nakli yaptığını belirten Kurtoğlu, "Bu nakil ünitesi, hem bölgemiz açısından hem de komşu ülkeler açısından gelecek vadeden bir ünitedir. Alt yapımızı güçlendirdikten sonra ilerde kornea nakli ve karaciğer nakli üzerinde çalışıyoruz. Kornea eğitimiyle ilgili sağlık çalışanlarımızı İstanbul'a gönderdik. Önümüzdeki günlerde kornea naklini de yapacağız. Gözleri görmeyen insanların burada tedavilerini sağlayarak gözlerini görür hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.

SPOR HEKİMLİĞİ VE OBEZİTE POLİKLİĞİNİ HİZMETE BAŞLADI

Göreve başladıklarında asansör ve inşaat konusunda bazı sıkıntıların olduğunu ve bunları gidermeye çalıştıklarını belirten Kurtoğlu, "Daha önce hastanemizde yapılan inşaat çevre düzenlenmesinde yağan yağmur burada bir havuz oluşturuyordu. Hastanenin alt katında sızmaları engellemek ve sele maruz kalmamak için bir drenaj çalışması yapıyoruz. Drenaj 15 Aralık'ta bitecek. Mart ayından sonra ciddi anlamda çevre düzenlenmesi yapacağız." diye konuştu.
Birçok hastanede olmayan obezite polikliniği, spor hekimliği, cerrahi onkoloji gibi birimleri Diyarbakır'da halkın hizmetine açtıklarını dile getiren Genel Sekreter Kurtoğlu, "Amacımız hastaneyi bölgenin bakanlığının bir vizyonu haline getirmek. Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha önce 150 metre alanda hizmet veren yanık kliniliği şuan 2 bin 500 metre alana kavuşturduk. Ayrıca büyük bir acil servis açtık. 2 bin 600 metre alanda acil servisimiz hizmet vermeye başladı. Hastalarımız buraya geldikleri zaman kendilerini güvende hissetmelerine gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA OYUN PARKI, REFAKATÇILARA ÇAY VE ÇORBA, TÜRKÇE BİLMEYENLERE TERCÜMAN

Hastane içinde çocuklarıyla tedaviye gelmek zorunda kalan anneler için güvenlikli bir oyun parkı yaptıklarını belirten Kurtoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklar görevli personelin gözetiminde oynadıkları sürede anneleri gönül rahatlığıyla muayene oluyor. Hasta yakınlarına ücretsiz çay ve çorba hizmetini başlattık. Poliklinikte muayeneye gelen insanlar çoğu zaman dil bilmiyorlar. Farklı dillerde hizmet vermeye başladık. Dil bilmeyen hastalarımız görevlilerden destek alıyorlar. Böylece onların hastane içerisindeki hizmetlerinin kolay erişebileceği yönünde katkı sağlıyorlar. Hastalarımız daha önce kuaför hizmeti almıyordu. Biz bu hizmeti de tesis ettik, dolayısıyla uzun süre hastanede kalıp traş olmayan hastalarımız için ücretsiz kuaför hizmetini de sunuyoruz."

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Muhammet Güzel Diyarbakır Türkiye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title