Haberler

Dİyet Biraktiran 10 Meşhur Bahane

Güncelleme:
Abone Ol

Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri'nden Diyetisyen Zeynep Hasoğlu, kilo vermek isteyen fakat diyet yapmaktan da korkan veya cesaret edemeyenler için diyet bahanelerini açıkladı.

Diyet yapmamak için sürekli bahanesi olanlara özel ipuçları da veren Hasoğlu sözlerine şöyle devam etti: ''Sağlıklı ve kalıcı kilo kaybı için öncelikle kafanızdaki tüm endişeleri bir kenara bırakmalısınız. Karar verdikten sonra gerisi gerçekten çok kolay, tek ihtiyacınız olan biraz sabır ve istikrar''

Çok yoğunum, yemek yemeye vakit bulamıyorum : Uzun mesailer, toplantılar arasında çoğu zaman öğünlerinizi atladığınız dönemler olabilir. Ama iş yoğunluğu diyetinizi bırakmak için geçerli bir sebep değil. İş hayatınıza uygun olarak hazırlanmış bir beslenme programı ile neyi ne zaman yiyeceğinizi önceden diyetisyeninizle birlikte planlarsanız öğün saatlerinizi de belli bir düzene oturtabilirsiniz. Örneğin; sabah kahvaltınızı evden çıkmadan yaparsanız, ofise geldiğinizde ne yiyeceğim diye düşünmezsiniz. Ara öğünler için çekmecenizde fındık, badem, ceviz veya kuru meyveler bulundurun!

Haftasonu diyetime uyamıyorum: Bütün bir hafta erken kalkmaktan şikayet ediyor ve haftasonu da yataktan daha geç saatlerde kalkmak istiyorsunuz. Fakat sabah geç kalktığınızda kahvaltınız öğle saatlerine kalıyor ve 2 gün boyunca tüm düzeniniz bozuluyor mu? Kahvaltı ve öğle yemeğinizi birleştirerek güzel bir brunch yapabilir ve diyetinizi bozmadan haftasonunu geçirebilirsiniz. Haftaiçi sağladığınız düzeni, haftasonunda yerle bir edip pazartesi tekrar diyete başlayacağım derseniz kilo vermeniz sizin için çok zor olacaktır.

Sık sık seyahate,tatile çıkıyorum: İş nedeniyle veya tatil amaçlı bir seyahate çıktığınız zaman diyetinize ara vermek yerine açık büfeleri sağlıklı beslenme kurallarına uygun olarak kullanmayı öğrenmelisiniz. Açık büfeler, sayısız besinin bir arada bulunduğu öncelikle göz zevkimize hitap eden fakat hepsini hiçbir zaman tabağınıza alamayacağınız bir sistemdir. Ana yemekten ızgara köfte/tavuk, zeytinyağlılardan birer kaşık alarak kendinize bir tabak oluşturun. Bol yeşillikli salatanız mutlaka olmalı ve tatlı büfesinden yalnızca bir seçim yapmalısınız.

Misafirim geldi, hazırladığım ikramlara karşı koyamıyorum: Diyete başladığınızda kendinizi sosyal hayattan uzaklaştırmanıza gerek yok! Elbette davetlere katılacak ve misafir kabul edeceksiniz. Bu sefer de, misafirlerinize sağlıklı ve hafif besinler hazırlamayı deneyin. Çeşit çeşit salatalar yaparak hem kendi kilonuzu hem de misafirlerinizin kilosunu koruyun.

Metabolizmam yavaş çalışıyor: En sık karşılaşılan diyet bırakma veya başlayamama bahanelerinden biri de metabolizmanızın yavaş olduğunu düşünmenizdir. Kan bulgularınız, beslenme hikayeniz ve kronik hastalıklarınızı diyetisyeninizle paylaşarak metabolizmanızın neden yavaş olduğunu öğrenebilirsiniz. Ufak bir ipucu olarak; günde 2 lt su tüketmek, 2-3 fincan yeşil çay içmek, ananas-greyfurt gibi meyveleri tüketmek metabolizmanızı hızlandırır.

Trafikte öğün saatlerimi kaçırıyorum: Uzun süre trafikte kaldığınız zaman ara öğünlerinizi atlıyor, sonra da diyetinize nerden devam edeceğinizi bilemiyor musunuz? Arabanızda, çantanızda mutlaka light bisküvi bulundurun ve böylelikle ara öğün saatinizi atlamamış olursunuz. Yine uzun süre trafikte kalacağınız zamanlar için yanınıza su almayı unutmayın.

Pazartesi diyete başlayacağım: Zayıflama diyetten de öte aslında beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesidir. Bu yüzden sağlıklı beslenmeyi hayatınızın geneline yaydığınız zaman diyete başlamanın günü olmayacağını unutmayın. Aksi takdirde her hafta sonu diyetinizi bozar, pazartesi diyet yapmaya kalkışırsanız bunun sonunun gelmeyeceğini unutmayın. Öncelikle kendinize bir hedef koyun ve inceldiğinizi, istediğiniz kıyafetin içine sığabileceğinizi hayal edin ve pazartesiyi beklemeyin.

Ailem de kilolu, genlerimizde problem var: Genetik olarak kiloya yatkınlığınız olabilir ama anne ve babanızın kilolu olması sizin de kilo veremeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Kalıtımsal olarak metabolizmanız yavaş olabilir veya daha önceden yaptığınız sağlıksız diyetler metabolizmanızı yavaşlatmış olabilir. Uzmanınız tarafından araştırılıp, incelenerek neden kilo veremediğiniz kolayca çözülecektir. Sonuç olarak kendinize karşı önyargılı olmayın ve olumsuz düşünceleri bir kenara bırakın.

Yemek yemeyi seviyorum: Diyet yaparken aç kalacağınızı, sevdiğiniz yemekleri tüketemeyeceğinizi düşünmeyin. Nasıl ilacın fazlası zehir ise, yemeğin de fazlası sizin için kilo aldırıcıdır. Diyet yaparken miktarına dikkat ederek her şeyden tüketebileceğinizi unutmayın. Akşam yemeğinde arkadaşlarınızla pizza yemek diyetin sonu değildir. Yeter ki neyi ne kadar tüketeceğinizi bilin.

Diyetler bana uygun değil: Sizin iş hayatınıza, sevdiğiniz gıdalara göre hazırlanmış bir beslenme programı hem zayıflamanızı sağlayacak hem de sizi mutsuz etmeden diyetinizi uygulamanıza imkan tanıyacaktır. Diyete başlayacağınız zaman bilinçaltınıza yerleştirdiğiniz uzun süre aç kalıcam, hiçbir zaman çikolata yiyemeyeceğim gibi düşünceleri aklınızdan çıkarın. Çok sevdiğiniz çikolatadan vazgeçmeden de kilo verebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Zeynep Hasoğlu Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title