Haberler

Doktora giden aile hayatının şokunu yaşadı! 1 yaşındaki bebeğin kafasından ikizi çıkarıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Çin'in Şangay şehrinde gerçekleşmesi çok nadir olan bir olay yaşandı. Ailesi 1 yaşındaki bir bebeği motor becerilerindeki sorunlar sebebiyle hastaneye götürdüklerinde büyük şok yaşadı. Bebeğin beyninden doğmamış ikizi olduğu tespit edildi. İncelemeler sonucu bebeklerin anne karnında ikiz olduklarını ancak diğer fetüsün yeterince gelişmeyip beyin içinde sıkıştığını ortaya çıktı.

Çin'in Şangay şehrinde geçtiğimiz yıl meydana gelen olay sosyal medyada yine gündem oldu. 1 yaşındaki bir bebeğin beyninden doğmamış ikizi çıkarıldı. Amerikan Nöroloji Akademisi'nin 'Neurology' dergisinde yayımlanan makaleye göre, bebek hastaneye motor becerilerindeki sorunlar nedeniyle getiril ardından kafatasının geniş olduğu fark edilmişti.

FETÜSÜN KEMİKLERİ VE TIRNAKLARI VAR

Görüntüleme yöntemleriyle yapılan detaylı incelemelerde, bebeğin beyninin sıkıştığı ve sıvı birikimi oluştuğu tespit edildi. Daha sonra yapılan araştırmalar, bebeklerin anne karnında ikiz olduklarını ancak diğer fetüsün yeterince gelişmeyip beyin içinde sıkıştığını ortaya çıkardı. Fetüsün kemiklerinin, üst uzuvlarının ve tırnaklarının gelişmiş olduğu belirtildi.

ERKEK BEBEĞİN TESTİSİNDE DOĞMAMIŞ İKİZİ BULUNMUŞTU

Yaklaşık 10 santimetre uzunluğundaki fetüs, başarılı bir ameliyatla çıkarıldı ve bu vaka, tıbbi literatürde kaydedilen 18 benzer vakadan biri olarak kayıtlara geçti. Daha önce Çin'de 2015 yılında bir erkek bebeğin testisinde doğmamış ikizi bulunmuş ve 1982'de Londra'da da benzer bir vaka yaşanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Çin Halk Cumhuriyeti Ameliyat Hastane Sağlık Dünya Bebek Bebek Çin Hastane Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Güven önemlş:

bu nasıl resim koymuşsunuz, insan bi buzlandırır, hiç hoş değil

Yanıtla6049
Ender YILDIRIM:

bilim bu kardeş. neyinden rahatsız oldun. senin benim eski halimiz işte.

550
Ender YILDIRIM:

başkaları eski halini görünce mutlu olur sen niye rahatsız oldun :)

519
Sebahattin DİNÇ:

Bu nasıl foto ya insan buzlandırır be.

Yanıtla3513
Real:

Kızın ayyy baksana çok tatlı dediği yeğeni

Yanıtla2215
Hakan Taş:

Foto orjinal değil be, 1 yaşında ki çocuğun beynini geçtim kendi cüssesi ne kadar olabilir ki

Yanıtla37
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title