Haberler

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, maymun çiçeği virüsü hakkında bilgi verdi

Güncelleme:
Abone Ol

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, maymun çiçeği virüsü hakkında bilgiler verdi. Virüsün, çiçek hastalığına benzer belirtiler gösterdiğini ve insanlarda içi sıvı dolu kabarcıklar oluşturduğunu belirtti. Ayrıca bazı vakalarda, belirtilerin uyuz hastalığına ve su çiçeğine benzeyebileceğini, belirtilerin 2-4 hafta sürdüğünü ifade etti.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol Haberler.com'da sunucu Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Maymun çiçeği virüsü hakkında bilgiler veren Davutoğlu, "Çiçek gibi döküntünün olması çok tipik bir belirtidir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"ÇİÇEK HASTALIĞININ KUZENİ"

"İnsandan insana yayılımını hızlandırmış, önce hayvandan insana sıçramış. Kıtada salgınlar yaparken diğer kıtalarda da lokal, kısmi vakalara sebep olmuş bir çiçek virüs ailesinden onun kuzeni olan etkenden bahsediyoruz. Çiçek hastalığı gibi içi sıvı dolu kabarcıkların olduğu ve giderek içinin iltihaplandığı ve kabuklandığı bir hastalık."

"BAZI VAKALAR UYUZ HASTALIĞINA BENZİYOR"

"Bazı vakalarda uyuz hastalığına ve su çiçeğine benzeyen daha seyrek döküntüler olabiliyor. 2-4 hafta kadar sürüyor bu belirtiler."

Haberler.com / Berkan Tayfun - Sağlık

Esin Davutoğlu Şenol Monkeypox Sağlık Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title