Haberler

Gıda denetimleri okulları da kapsayacak

Güncelleme:
Abone Ol

Son dönemde gıda güvenliği konusunda yaşanan sorunlar üzerine, gıda denetimleri artırıldı. Tüketicinin sağlığını korumak amacıyla yapılan bu denetimlere okullar da eklendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Okul, kantin ve yemekhanelerde denetime başlıyoruz." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıdalarda hilecilik yapan firmaları duyurmasının ardından denetimlere bu kez okul kantinleri de dahil edilecek. Milyonlarca öğrencinin uğrak noktası kantinler, teker teker denetlenecek.

Gelişmeyi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu. Gıda denetimlerinin süreceğini belirten Yumaklı, "Okul, kantin ve yemekhanelerde denetime başlıyoruz. Türkiye genelindeki yaklaşık 23 bin okul, yurt, etüt merkezi gibi yerlerin yemekhane ile kantinlerinde denetime başladık. 2 hafta sürecek olan denetimlerde, 81 ilimizin tamamında yaklaşık 8 binden fazla gıda denetçimizle sahada olacağız. Denetimlerde uyumsuzluk tespit ettiğimiz durumda işletmeler hakkında en ağır cezaları uygulayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Gıda denetimlerinde, ürünlerin hijyenik koşullarda üretilip üretilmediği, son kullanma tarihlerinin geçip geçmediği ve gıda maddelerinin sağlığa zararlı bir madde içerip içermediği kontrol edilecek.

"VATANDAŞLAR ALO 174 GIDA HATTINA ŞİKAYETLERİNİ İLETEBİLİR"

Denetimlerde uygunsuzluk tespiti halinde işletmelere en ağır cezaların uygulandığını ifade eden Bakan Yumaklı, vatandaşların gıda ile ilgili olumsuzluk tespit ettikleri zaman ALO 174 numaralı gıda hattına ihbarda bulunabileceklerini de hatırlattı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Tarım ve Orman Bakanı Ekonomi Sağlık Finans Yaşam Sağlık Finans Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

Benekonomistim:

Haberin saçmalığına bak beklediği haber diyor sanki bedava yemek verilcek alt tarafı denetim senede 1 kere olan bişey okullarda

Yanıtla07
serkan üçgül:

Lütfettiniz bir lütuf gibi sunuluyor bunca zamandır denetlenmemesi büyük ayıp çocukları kimlere emanet ediyorsunuız

Yanıtla06
gökhan yıldırım:

denetim yokmuydu?bilmiyorlarmi bu güruh para için insanlari ölüme gönderir,tanimadinizmi bu kitapsizlari....

Yanıtla03
Hüsnü CAN:

Ifsa edersiniz, biz de disari cikma yasagina ragmen almayiz. Ac bekleriz. Kantinci bize biz kantinciye bakariz

Yanıtla01
Birşey demedimki:

Gülten Morgen...

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title