İleri Cerrahi Onkoloji Yunan Türk Yaz Okulu
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Füzün: "Yaz okulu, bilimsel değerinin yanı sıra iki ülke halkı arasındaki dostlukların pekiştirilmesine katkı sağlayacak"
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İleri Cerrahi Onkoloji Yunan-Türk Yaz Okulu'nun bilimsel değerinin yanı sıra iki ülke halkı arasındaki dostluğun pekiştirilmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Füzün, DEÜ Rektörlüğü Senato Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Hipokrat Cerrahi Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu tarafından, DEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ile Pire Metaxa Kanser Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü işbirliğiyle 6-7 Eylül'de Sakız Adası'nda İleri Cerrahi Onkoloji Yunan-Türk Yaz Okulu düzenleneceğini belirtti.
Kanserin, ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Füzün, "Kansere ilişkin gerçekleştireceğimiz yaz okulu ile hastalıkların klinik boyutunun yanı sıra tedavi yöntemlerini tartışacağız" dedi.
Yunan ve Türk bilim insanlarının sunumları ile yaz okuluna katkı sağlayacağına işaret eden Prof. Dr. Füzün, şöyle konuştu:
"Yaz okulu, bilimsel değerinin yanı sıra iki ülke halkı arasındaki dostlukların pekiştirilmesine katkı sağlayacak. Aynı hastalıklar nedeniyle yaşanan sıkıntılar ile hastalıklara yaklaşım konusunda birbirimizi anlayacağız. Birbirini seven halklar biraz daha yakınlaşacak ve dostluk artacak. Tıpta branşlaşmanın önemine inanıyoruz. Cerrahi onkolog bir cerrahın yapacağı ameliyat ile genel cerrahın yapacağı ameliyat arasında fark var. Cerrahi onkolojinin branş olarak benimsenmesinin önemine işaret etmek istiyoruz. Türkiye'de kolorektal cerrahi bilim dalı yok, branş tanınmıyor ancak alanda aralarında benim de bulunduğum uzmanlar var. Yaz okulu, cerrahi onkolojide bilgi ve deneyimlerin uzmanlarla paylaşılması noktasında önemli bir eksikliği ortadan kaldıracak."
Organizasyon Komitesi ve Hipokrat Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu Başkanı Dr. Evgenia Halkia ise yaz okulunda, iki ülkenin kanser tedavisine yaklaşımını görme imkanı bulacaklarını kaydetti.
Kanser hastalarının, hangi ülkede yaşarsa yaşasın benzer yöntemlerle tedavi edildiğini belirten Dr. Halkia, "Hastalara tüm olanaklara kullanarak yardımcı olmak ve en iyi tedaviyi sunmak için yaz okulunu hayata geçirdik" dedi.
Organizasyon Bilim Komitesi Saşkanı ve Pire Metaxa Kanser Hastanesi Cerrahi Departmanı Yöneticisi Dr. John Spiliotis de Türkiye ve Yunanistan'da önemli uzmanların yanı sıra İtalya ve ABD'den uzmanların yaz okuluna konuşmacı olarak katılacağını anlattı.
Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Dr. Spiliotis, yaz okuluna 115 uzmanın katılmasının beklendiğini sözlerine ekledi.
Yeni cerrahi tekniklerin yanı sıra cerrahi onkolojide deneyimlerin paylaşılacağı İleri Cerrahi Onkoloji Yunan-Türk Yaz Okulu, Hipokrat Cerrahi Onkoloji ve Görüntüleme Eğitim Topluluğu tarafından, DEÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Pire Metaxa Kanser Hastanesi Cerrahi Onkoloji Bölümü işbirliğiyle düzenlenecek. - İzmir