Haberler

İlklerin Doktorları, İkinci Kez "Anne Baba" Olmayı Bekliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Eşiyle beraber Türkiye'nin ilk çift kol nakli, ilk yüz nakli ve kadavradan rahim nakli ameliyatlarında yer alan Doç. Dr. Özlenen Özkan, ikinci defa anne olma heyacanını yaşıyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol naklinin yanı sıra dünyanın kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren Doç. Dr. Özlenen Özkan, ikinci kez anne olmayı bekliyor.

Eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Türkiye'nin ilk çift kol nakli, ilk yüz nakli ve dünyanın kadavradan ilk rahim nakli ameliyatlarında yer alan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, ikinci defa anne olma heyacanını yaşıyor.

Ömer Özkan ile 6 yıllık evli olan 8 aylık hamile Özlenen Özkan, doğum için gün sayıyor. 2.5 yaşındaki kızları Zeynep Lara'nın ardından ikinci kez kız bebek bekleyen Özlenen Özkan, AA muhabirine, kızlarına henüz isim bulamadıklarını söyledi.

Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli Derya Sert ile bebeklerini birlikte kucaklarına almayı planladıklarını ifade eden Özkan, "Derya Sert ile anne olmayı planlıyorduk ama olmadı. Önce ben sonra da inşallah o anne olacak" dedi.

Kadın doğum uzmanlarının "Kendini yormamalısın"  uyarılarına rağmen yaklaşık 7 saat süren beşinci yüz nakli ameliyatına katılan Özkan, ameliyatların kendisi için yorucu ancak keyifli olduğunu dile getirdi.

Özkan, dünyanın kadavradan ilk rahim nakli yapılan Derya Sert'in de anne olmasını sağlamanın en büyük hayali olduğunu vurguladı. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Akdeniz Üniversitesi Derya Sert Türkiye Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title