Haberler

İngiltere'de hastane sedyesi üzerinde 10 saat muayene için bekletilen kadın, hayatını kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

İngiltere'de 31 yaşındaki Tamara Davis, Brighton'daki Royal Sussex County Hastanesi'nde 10 saat koridorda bekletildikten sonra öldü. Kötüleşen durumuna rağmen yeterli bakım alamadı. Bu olay, İngiliz sağlık sisteminin sorunlarını ve acil servislerdeki yoğunluğun risklerini ortaya koydu. Yetkililer, benzer trajedileri önlemek için sistemde acil iyileştirmeler gerektiğini belirtti. Olay, hasta bakımında koridorların kullanımı ve personel yetersizliği gibi sorunları gündeme getirdi.

İngiltere'nin Brighton kentinde yaşanan trajik bir olay, sağlık sistemindeki sorunları gözler önüne serdi. 31 yaşındaki Tamara Davis, Royal Sussex County Hastanesi'nin acil servisinde 10 saat boyunca koridorda bir sedyede bekletildikten sonra hayatını kaybetti.

Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye getirilen Tamara, ilk müdahalenin ardından yer yetersizliği nedeniyle koridora alındı. Durumu giderek kötüleşen ve kan öksürmeye başlayan genç kadın, yeterli bakım alamadı. Kız kardeşi Miya, Tamara'nın "en savunmasız anında terk edildiğini" belirtti.

Soruşturma mahkemesinde konuşan Dr. Andrew Leonard, koridorda bakım vermenin normal süreçlerin başarısızlığı olduğunu vurguladı. Sistemdeki baskıların bu duruma yol açtığını, ancak bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tamara'nın ölüm nedeni sepsis ve çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı. Ailesi, hastaneden aldığı "iğrenç" tedavi nedeniyle öldüğünü iddia etti.

West Sussex adli tabibi Joanne Andrews, koridorların hasta tedavisinde kullanılmasıyla ilgili endişelerini dile getireceğini ve bu konuyu Sağlık Bakanlığı ile NHS England'a ileteceğini söyledi.

Hastane yönetimi, yaşananlardan dolayı derin üzüntü duyduklarını belirtti ve özür diledi. Baş hemşire Maggie Davies, hastaların ve ailelerinin beklediği standartların altında kaldıklarını kabul etti.

Bu olay, İngiltere'de sağlık sisteminin karşı karşıya olduğu zorlukları ve acil servislerdeki aşırı yoğunluğun potansiyel sonuçlarını gözler önüne seriyor. Sağlık yetkilileri, bu tür trajik olayların tekrarlanmaması için sistemde iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguluyor.

İngiltere'de hastane sedyesi üzerinde 10 saat muayene için bekletilen kadın, hayatını kaybetti

İngiltere'de hastane sedyesi üzerinde 10 saat muayene için bekletilen kadın, hayatını kaybetti

Haberler.com / Abdullah Teymur - Sağlık

Birleşik Krallık Acil Servis Hastane Sağlık Yaşam Dünya Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

mehmet yavuzer:

yokk yavvv olurmu avrupada insan sağlığı çoooooook önemli diyorlardı sahi noldu o iş

Yanıtla1963
Mert Kalyoncu:

Dünyadaki en büyük vize paradır. Paran yoksa kaliteli ve hızlı sağlık hizmetini dünyanın hiçbir ülkesinde alamazsın.

Yanıtla632
Necla Dora:

INANIRIM ALMANYADA. ÖYLE. INSAN OGLUNA. DEGER. GIT GIDE KÖTÜLESIYOR ALLAH YAR VE YARDIMCI.IZ OLSUN TÜRKIYEDE REFAKATCI KALIYOR PSKOLEJIK GÜVENDIR MANEVEN AURUPADA YOK

Yanıtla324
ali SNGR:

Hafta sonu gidin hastaneye yemin ediyorum sedyelerin üzerinde kolidorda bekliyor hastalar 10 15 hasta görürsünüz öyle

Yanıtla221
idris Aslan:

İngiltere İngilizler dünyayı karıştırmaktan kendi ülkesinin refahını sağlığını bereketini bitirmiş

Yanıtla113
Umut Yağcı:

Yok orası ingiltere değildir yavv Türkiyedir :)

Yanıtla67
Beyhan Bakici:

Allah dusurmesın bızım ulkede doktor yarım saat bakmasın adamı dovuyorlar

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title