Haberler

İşte yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu'nun elindeki sorunlar listesi! İlk sırada şehir hastaneleri var

Güncelleme:
Abone Ol

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kritik bir adım atarak TBMM Sağlık Komisyonu üyeleri ve eski sağlık bakanlarıyla görüşüp öncelikli sorunlar listesi hazırladı. Şehir hastanelerinin kötü yöneltildiği şikayetlerinin damga vurduğu görüşmelerde "Öncelikle aile hekimlikleri tüm teknik donanıma sahip güçlü polikliniklere dönüştürülmeli, eski sağlık ocağı sistemine benzer yapılar kurulmalı, sağlık personeli takviyesi sağlanmalı" gibi tavsiyeler dillendirildi.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'de değişikliklere gitti. Bu değişikliklerden biri, Sağlık Bakanlığı'na Fahrettin Koca'nın yerine Kemal Memişoğlu'nun getirilmesi oldu.

MEMİŞOĞLU'NUN İLK İCRAATI BELLİ OLDU

Görevine sorunlarla başlayan Memişoğlu'nun stratejik bir adım atarak, TBMM Sağlık Komisyonu üyelerini ve eski sağlık bakanlarını davet edip öncelikli sorunlar listesi yaptığı iddia edildi.

ŞEHİR HASTANELERİ SORUNU

Bakan Memişoğlu'na toplantılar sırasında aktarılan ortak sorunlardan birinin şehir hastanelerinin kötü yönetilmesi olduğu öğrenildi.

ÇÖZÜMDE 'ESKİYE DÖNÜŞ' SİNYALİ

Memişoğlu'nun danıştığı kişilerin çözüm önerisi ise eski sisteme dönüştü. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, toplantılarda şunların dile getirildiğini aktardı:

  • Aile hekimlikleri, tüm teknik donanıma sahip güçlü polikliniklere dönüştürülmeli.
  • Eski sağlık ocağı sistemine benzer yapılar kurulmalı.
  • Sağlık personeli takviyesi sağlanmalı.
  • Şehir hastanelerine ihtiyaç dışındaki akış önlenmeli.
  • Semt poliklinikleri gece gündüz hatta hafta sonu hizmet verir hale getirilmeli.
Erdem Aksoy
Haberler.com - Sağlık

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Sağlık Ocağı Politika Sağlık Güncel Sağlık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

mehmet istek:

eskiden daha güzeldi şimdi laçka , 400 yataklı hastane de doğru dürüst tedavi yapılmıyor otel sanki sağlık ocakları oralardan iyi, şehir hastanelei diye birsürü yer açltılar hiç bir işe yaramıyor, iğne dahi vurmuyor, ameliyat ipi dahi çıkarmıyorlar nasıl hastane dersiniz buralara göz doktoruna veya diş doktoruna gidiyorsun randevu zaten alınmıyor alamıyorsun ben 1 haftadır uğraşıyorum, hastaneye gidiyorsun hastanede 3 5 hasta nasıl oluyorda randevu vermiyorlar anlaşılır gibi değil,

Yanıtla42110
Yasar Unal:

Sağlık ocaklarının teknik donanımlarının arttırılarak büyük hastanelerdeki yığılmaların mutlaka azaltılması lazım. Eskiden olduğu gibi mutlaka uzmanlık isteyen vakalar sevk yoluyla büyük çaplı hastanelere yönlendirilmeli. Doktorların büyük kısmının aile hekimliği istemesinin en büyük sebebi diğer hastanelerdeki iş yoğunluğu. Ayrıca sağlık ocaklarında cumartesi-pazar günleri nöbetçi hekimlik uygulaması da getirilmeli. Ancak bütün bunların başarıya ulaşabilmesi için sadece ilaç yazan değil, film okuyabilen, tahlil sonuçlarını doğru değerlendirebilen iyi yetişmiş pratisyen hekim kalitesine ihtiyaç var.

Yanıtla6118
Yıldırım YILDIZ:

İş bilen değil işini bilenleri doldurdular heryere tanıdıkları eşi dostu

1528
heyyy:

Şehir hastaneleri için doğru tespit. Hele acil bölümü felaket

Yanıtla788
1gerceklerinsesi:

Yeni bakan güzel bakıyor

Yanıtla1155
Üveys Uyanık:

bakan kocayı harcadınız onun bir suçu yoktu suç bastakinindir

6947
Salim:

BOŞ BOŞ HERKES BAKAR....

1720
Ömer Can:

ek iş yapan doktorların maaşından kesintiye gidilmeli

611
Ali Tokgönül:

1gerçeklerinsesi , bakan bey evliymiş ... Hani söyleyeyim dedim .

12
Dağıstan:

Kötü yönetilmesinden önce ülkeme malietlerini ortaya koysanız , örneğin hasta garantilerini , ulaşım

Yanıtla524
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title