Haberler

Parayı cebine koyup markete gitti! Küba'da bir aylık doktor maaşıyla bakın neler alınabiliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Küba'da çektiği videolarla adından söz ettiren YouTuber Anita Mateu, son olarak 1 aylık doktor maaşıyla neler alınabildiğini gösteren bir içerik hazırladı. Markete giden Mateu, bir aylık maaşla marketten sadece iki şişe içecek, iki poşet şeker, fasulye ve bir koli yumurta alabildi.

Son dönemlerde Türkiye'de sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar ülkenin en önemli gündem maddelerinden biri.. Hal böyle olunca Küba'da özel içerikler üreten Anita Mateu isimli YouTuber, ülkelerinde doktorluk yapanların 1 aylık maaşlarıyla neler alabildiklerini gösteren özel bir içerik hazırladı.

"TÜM MAAŞI BİR ANDA HARCADIK"

Markete giden Mateu, bir aylık maaşla marketten sadece iki şişe içecek, iki poşet şeker, fasulye, bir koli yumurta alabildi. Çektiği video hakkında bir de değerlendirme yapan Mateu, "Küba'da bir şeyler almak için dışarı çıktık ve bir doktorun tüm maaşını bir anda harcadık. Eve vardık ve size ne aldığımızı göstereceğim, çok fazla bir şey değildi ama doktorun maaşıyla alabileceği buydu" ifadelerine yer verdi.

"ALDIKLARI MAAŞ EKSTRAYA GİRER"

Tartışma yaratan videonun altına "Erkan Baş'ın ülkeye getirmek istediği sistem", "Uzak durulması gereken ülkeler listesinde ilk üçe girer", "Küba'da insanların paraya ihtiyacı yok. Tüm temel ihtiyaclar faturalar dahil devlet tarafından karşılanır zaten. Aldıkları maaş ekstraya girer" şeklinde yorumlar yapıldı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Sağlık

İş Dünyası Ekonomi Sağlık Yaşam Dünya Küba Küba İş Dünyası Sağlık Yaşam Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (92)

Mücahit Kılıç:

Habere bak şükredin der gibi , niye küba? Norveç, Finlandiya, isviçreyi haber yapsanıza ozaman bakalım millet şükür diyecek mi

Yanıtla2191K
Sinan Bulduk:

Oralara gidebilirsin beğenmiyorsan

485194
Mert Yavuz:

küba bizi kıskaniyeeeah hülooğ.

Yanıtla89557
Adem Örnek:

bencede almanyadan sonra kıskanma sırası onlara geldi, :)

33180
Gerard Dirivia:

Millet cahil, Küba’daki herşey devlete aittir, bizim ülkemizle oranın alakası yok. Kimse ev sahibi değildir, bütün mal mülk devlete ait, ama hiç kimse kirada vermez fatura ödemez, harçlık gibi maaş alırsın, temizlik işçiside ile doktorun gelir düzeyi neredeyse aynıdır.

947
girilmez:

nedense şükredin deyince herkes paradan puldan bahsediyor, gören gözünden, tutan elinden, gezen ayağından, aldığı nefesten şükretmeyi kaybedince mi anlayacaksınız

Yanıtla85482
Anty-Partizan:

Dogru Soyluyorsunuz da, Haberin Konusu Maddiyat Uzerine..

30126
Anty-Partizan:

Bizde de 1 Cuval Parayla Gidip, 3 Cuval Patates Aliyorsun..

Yanıtla159302
Ali Tokgöz:

Hayatında 3 çuval patates aldınmıki

3865
YCLKTS null:

cuvaldaki para ne parası olduğuna bagli. hesap yapmayi da bilmeyen yorum yapiyor. Marslilar bizi kiskaniyeeeaaah

3365
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title