Haberler

Mide ameliyatı ve estetik oldu! 74 kilo veren gençten pasaportunu yenilemek için DNA testi istediler

Güncelleme:
Abone Ol

Adana'da yaşayan 25 yaşındaki Çağlar Kumlutaş, mide amaliyatı ile146 kilodan 72 kiloya düştü ve bir dizi estetik operasyon geçirdi. Bu büyük değişim sonrası, kimliğini ve pasaportunu yenilemek isteyen Kumlutaş, yetkililere kendini inandıramayınca DNA testi yapmak zorunda kaldı. Bambaşka birine dönüşen genç, "Pasaportumu yeniletmek için nüfus dairesine gittim. Nüfus dairesinde polis ekipleri gelerek beni karakola götürdü" sözleriyle başına gelenleri anlattı.

25 yaşındaki makyaj sanatçısı Çağlar Kumlutaş, 146 kiloya ulaşıp, ağır bir uyku apnesi sorunu yaşayınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdi. Ameliyat sonrası 74 kilo veren Kumlutaş, daha sonra geçirdiği bir dizi estetik operasyonlarla yeni bir insan oldu. Hatta öyle ki kimliği ve pasaportunu yeniletmek için DNA testi bile vermek zorunda kaldı.

Başından geçenleri anlatan Kumlutaş, "Uyku apnesi sorunum vardı. Çalışırken bile sürekli uyuya kalıyordum. Otobüse biniyordum, varacağım yerden 3-4 durak sonrasında iniyordum uyuduğum için. Ailem sürekli beni arıyordu uyuya kaldığım için, sürekli başımda bekliyorlardı ve korkuyorlardı" diye konuştu.

Mide ameliyatı ve estetik oldu! 74 kilo veren gençten pasaportunu yenilemek için DNA testi istediler

Uyuya kaldığı için bunu nasıl çözeceğini araştırmaya başlayan Çağlar Kumlutaş, "Hastalığımın çözüme ulaşması gerektiği için Cihan hocayı buldum. Uyku apnesinden kaynaklı olarak bünyemin narkozu kaldıramayabileceğini söyledi. Ancak ameliyat oldum, ameliyata girmeden önce 146 kiloydum. Şuan da 72 kiloyum, mutluyum" dedi.

"POLİS EKİPLERİ BENİ KARAKOLA GÖTÜRDÜ"

İnsanların ameliyattan sonra kendisini tanımadığını belirten Kumlutaş, "Kendimi ben tanıtıyorum çevremdekilere. Pasaportumu yeniletmek için nüfus dairesine gittim. Nüfus dairesinde polis ekipleri gelerek beni karakola götürdü. Karakolda ifadem alındı, ailem geldi. Aslında sorun nüfustaki bir cihazda normalde eski fotoğraf ile yeni fotoğraf arasında benzerlik ölçülür ve yüzde 20 benzerlik çıkması gerekirmiş. Bende yüzde 3 benzerlik çıkınca çalışanlar polise durumu bildirmiş. DNA testi ve ailemin onayıyla pasaportum ve kimliğim yenilenmiş oldu" diye konuştu.

Mide ameliyatı ve estetik oldu! 74 kilo veren gençten pasaportunu yenilemek için DNA testi istediler

DEĞİŞİM DOKTORU BİLE ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Gastroenteroloji Uzmanı olan Op. Dr. Cihan Gökler, "Çağlar bize geldiğinde 146 kiloydu, uyku apnesi rahatsızlığı ve ayak ağrıları vardı. Kiloya bağlı olarak ciddi sağlık sorunları vardı. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra kendisiyle birlikte tüp mide ameliyatı yapmaya karar verdik ve başarılı bir şekilde sonuçlandı. 1.5 yıl sonrasında Çağlar sağlıklı bir şekilde toplam 74 kilo verdi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadı, sporunu en iyi şekilde yaptı ve sağlıklı olarak bu kiloları vermiş oldu. Şimdi işinde de çok başarılı bir birey oldu kendisi. Hastamın sürecini takip ettiğim için ilk geldiği ile son hali arasında çok fark var. Çağların değişimi beni de çok şaşırttı, ailesi ve yakınları bile tanıyamıyor şu anda kendisini kimliği ve pasaportu ile ilgili sorunlar yaşadı. Önemli olan sağlıklı olması, şu an ki halinden o da çok memnum ben de çok mutluyum tabi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Operasyon Ameliyat Sağlık Makyaj Adana Polis Yaşam Dizi Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (9)

Ramazan Karakuş:

Izmirden hayırlı günler,mide ameliyatı başarı değildir,ghrelin açlık hormonunu kesip atıyorlar al sana zayıfla,bu başarı değildir,ben 120 kilo ile başladım 70 e doğru gidiyorum hiçbir destek almadım,900 gündür direnç de oldu devam ediyorum,yağ oranım %55 idi yakında %14 olacak yaptığım her sabah namazı ile spor yaptım ve kaliteli şeyler yedim,yüce rabbimiz bir ayetinde söyle diyor sabredin bizde sabrettik ve ediyoruz cok yakışıklı oluyorum zaten tip de vardı,kışın daha tatlı olacak

Yanıtla1687
Berjeri aşireti:

Spor olarak yürüyüş koşumu?sağlıklı beslenme olarak örnek yazarmısın?

16
Musti40 :

Ramo, kurumuşun loov, fazla zayıflıkta iyi değildir. Boyun kaç bilmiyorum ama genelde boy 1.80se kiloda ortalama 80kg olmalıdır, değilse kas yapman gerek!

00
TIRNAKÇI CEMİL AMCANIZ:

Komple dönmüş gardaşım bide onunda etkisi var :)

Yanıtla241
Muhammed Çelik:

Bu zayıflayınca kıza benzemiş

Yanıtla234
ekrem celebi :

buna benzer durum banada olmustu spor yapıp kasda yapınca hem zayıflamıs hemde vucudum ucgen olmustu dna testı ıstemedıler ama eskı fotograflarımı ıstemıslerdı..

Yanıtla815
Mert Kalyoncu:

Zayıflamış ama tipi kaymış. Gerçekten kötü duruyor.

Yanıtla116
Kenan Tepretoğlu:

tüp mide ameliyatı olanların ruhu çekiliyor sanki, ölü gibi geziyorlar ortalarda ve en önemlisi bu ameliyatı olanların yaşam sürelerinin çok kısaldığına hatta ani ölümlere yol açtığı da bilinen bir gerçek

Yanıtla05
Kenan Tepretoğlu:

inzibat derhal bu çocuğu yakalayıp askere alın, askere gitmemek için kilo almış sanki :)

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title