Haberler

Minik Zeynep, Hayata Babasının Böbreğiyle Sarıldı

Abone Ol

Konya'da doğuştan böbrek yetmezliği sorunu yaşayan 3,5 yaşındaki Zeynep Ebrar Tiştaş, babasından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu

Doğduğunda böbrek rahatsızlığı ortaya çıkan ve ilaç tedavisi görmeye başlayan 3,5 yaşındaki Zeynep Ebrar Tiştaş, babasının böbreğiyle hayata tutundu.

Konya'da yaşayan Havva-Yasin Tiştaş çiftinin üçüncü çocukları Zeynep Ebrar Tiştaş'ın vücudu, doğumun ardından şişmeye başladı. Böbreklerinde rahatsızlık olduğu ortaya çıkan ve 3,5 yıl ilaç tedavisi gören Zeynep Ebrar Tiştaş'a, böbreklerinin fonksiyonlarını tamamen yitirmesi üzerine diyaliz ya da nakil önerildi.

Diyalizin riskli olması üzerine Zeynep Ebrar Tiştaş'ın babası Yasin ve annesi Havva Tiştaş böbreklerini bağışlama kararı aldı. Nakil için Medical Park Antalya Hastanesine gelen ve testlerini yaptıran Tiştaş çiftinden babanın doku ve diğer test sonuçları uyumlu çıktı.

3,5 yaşındaki Zeynep Ebrar ile babası Yasin Tiştaş, 9 gün önce Medical Park Antalya Hastanesinde ameliyat edilerek, baba Tiştaş'ın böbreği minik Zeynep'e nakledildi.

Zeynep ve babasının sağlık durumu iyi

Ameliyatı gerçekleştiren Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Bölümü'nden Opr. Dr. Sabri Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeynep Ebrar Tiştaş'a hayat kurtarıcı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Küçük çocukların diyaliz tedavisi görmesinin zor olduğunu, çok ciddi gelişim sorununa neden olduğuna dikkati çeken Tekin, babanın böbreğiyle minik Zenep'in hayata tutunduğunu kaydetti. Zeynep Ebrar ile babası Yasin Tiştaş'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu bildiren Tekin, böbreğin fonksiyonlarını yerine getirdiğini ve her iki hastayı da bugün taburcu edeceklerini kaydetti.

Böbreğini bağşlayan baba Tiştaş da kadavradan organ bağışı geç olacağı düşüncesiyle böyle bir karar aldıklarını belirtti. Kararı verirken hiç terettüt etmediğini anlatan Tiştaş, "3 çocuğum var, diğerlerinde böyle bir rahatsızlık yaşanmadı. Bu kızım doğuştan böbrek yetmezliği sorunu yaşadı. Biz de görevimizi yaptık, bundan sonrası Allah'ın işi. İnşallah bir sorun yaşanmaz" dedi.

Tiştaş, kızının sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. - Antalya

Kaynak: AA / Sağlık

Antalya Konya Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title