Haberler

Muğla'nın Sağlıkta 2023 Hedefi; 'Sağlık Turizmi'

Abone Ol

Muğla'nın sağlıkta 2023 hedefi; 'sağlık turizmi' 120 milyon liraya malolacak 615 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni hizmet binasında inşaat tamamlanırken, iç donanım için yerleştirme başladı.

Muğla'nın sağlıkta 2023 hedefi; 'sağlık turizmi'

120 milyon liraya malolacak 615 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni hizmet binasında inşaat tamamlanırken, iç donanım için yerleştirme başladı.

MUĞLA - Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla'nın sağlıktaki 2023 hedefinin sağlık turizmi olduğunu veyeni hastanede organ nakli altyapısının da hazır olduğunu belirtti.

Toplu Konut İdaresi tarafından 12 Şubat 2014 tarihinde ihalesi yapılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında inşaat aşaması tamamlanarak iç donanıma geçildi. 114 milyon 270 bin lira ihale bedeli bulunan hastane inşaatı yeni ilaveler ile birlikte 120 milyon liraya malolması bekleniyor.

İç donanım için her gün tırlarla malzemenin taşındığı hastanede hummalı bir çalışma yapılırken, her hasta yatağında Muğla'nın tarihi ve ören yerlerinden bir resim yer alıyor. Hastanenin perdeleri ile iç ve dış mekan tabelaları İzmir Foça ve Aliağa cezaevindeki mahkümlar tarafından üretildi. Hastane altyapısı teknoloji olarak fiber optik ağlarla örülürken, organ nakline de hazır hale getirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, hastane inşaatının tamamlandığın, hastane yönetimi olarak bütün güçleri ile iç donanımı ve yerleştirmesini devam ettiklerini açıkladı. Semiz, "İnşallah en kısa zamanda bunları tamamlayıp hastanemizi, Muğla'mıza, vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini en iyi şekilde vermenin gayreti içerisindeyiz. Eski şehir merkezinde bulunan hastanemizde biz 30 bin m2'lik bir kapalı alanda içerisinde sağlık hizmetini yürütüyorduk. Yeni hizmete girecek Eğitim Araştırma Hastanemizde ilk aşamada toplam 103 bin m2 kapalı alanda sağlık hizmeti vereceğiz. İlave olarak daha sonra hizmete girecek olan bir bölümümüz ile birlikte bu alanımız 110 bin m2'ye çıkacak. Mevcut eski hastanemizde 410 olan yatak kapasitemiz önce 567'e, bilahare 615'e kadar çıkacak. Yoğun bakım ve ameliyathanelerde de oldukça ciddi hizmet artışlarımız olacak. Halen hizmet verdiğimiz hastanemizde 38 tane yoğun bakım yatağımız var. Burada da ilk aşamada 58, hizmete daha sonra girecek bölümümüz ile birlikte 115 yoğun bakım yatağımız olacak. Ameliyathane sayımız da inşallah 10'dan 19'a çıkacak. İç donanımlarımız ile ilgili satın almalarımızı büyük oranda tamamladık. Ağırlıklı olarak Devlet Malzeme Ofisi olarak iç donanımlarımızı temin ettik ve en kısa sürede hizmete girecek" dedi.

"Muğla'nın sağlıktaki 2023 hedefi sağlık turizmi"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Türkiye'nin 2023, 2051, 2071 hedefleri gibi Muğla'nın da hedefleri bulunduğunu söyledi. Himoğlu, "2013 hedeflerinde Muğla'nın sağlık turizmi başkenti olma hedefi vardı. Bunun için de en önemli yerimiz akademik olarak hazır olan kadromuza fiziki şartları ve teknik şartları olan güzel bir ortam sağlamaktı. İlk adım bitmek üzere. Bayramdan sonra bu süreci tamamlayacağız inşallah. Halkımızı ve yabancı hastalarımızı yeni yerimizde kabul etmeye başlayacağız. Muğla'mızı bir sağlık başkenti haline getirmek için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yerli ve bölge malzemeleri kullanılıyor

Hastanemizin perdelerini ve hastanemizin hem içerideki, hem de dışarıdaki tabelalarımızı İzmir Foça ve Aliağa'daki cezaevinde kalan arkadaşlarımızın üretimi olarak temin ettik. Alacağımız bütün ürünlerde yerli ve bölgemizin malzemelerini kullanmaya çalışıyoruz. Muğla'da sağlık için yöne bir dönem başlıyor. Bundan sonra kış turizminin de sağlık sayesinde olacağına inanıyorum" dedi.

Organ naklinin altyapısı hazır

Genel Sekreter Himoğlu, ameliyathane sayısının 10'dan 19'a çıkacağını belirterek, "Bunlardan üçü 65 metrekare civarında olan ve hibrit ameliyathane dediğimiz çok özellikli ameliyathaneler olacak. İleride ekibimiz organ nakli de yapmayı planlarsa bunlara da hazırlıklı olacak. Buna altyapımız hazır. Burada yapılan ameliyatları fiber optik bağlantılar ile kıtalar arası, Amerika'dan, İngiltere'den Japonya'dan hocalar ile birlikte tartışılarak ameliyatlarını gerçekleştirebilecekleri ortam hazır olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rıza Murat Himoğlu İzmir Foça Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title