Haberler

Pazaryerinde gıda terörü! Etiketsiz sucuklar, açıkta sergilenen sinekli ürünler

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir pazar yerinde yapılan yöresel lezzetler festivalinde kaydedilen görüntüler gıda terörünün ülkede hangi noktaya geldiğini apaçık gözler önüne serdi. Aynı eldivenle hem ürün hem para veren satıcılar, üzerinde herhangi bir etiket bulunmayan sucuklar, dondurucu kullanılmadan sergilenen peynirler, etli kıymalı ürünler ve açıkta sergilenen ürünlerin neredeyse tamamının üzerinde dolaşan sinekler insan sağlığının ne denli hiçe sayıldığını gösterir nitelikte.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı son dönem raporlarıyla ortaya çıkan gıda teröründeki vahim tablo neredeyse her gün tespit edilen yeni görüntü ve delillerle daha da karanlık bir noktaya evriliyor.

İNFİAL YARATAN GÖRÜNTÜLER

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı mahallesinde bir pazaryerinde yapılan yöresel lezzetler ve yemek festivalinde kaydedilen görüntüler infial yarattı.

Pazaryerinde gıda terörü! Etiketsiz sucuklar, açıkta sergilenen sinekli ürünler

ELDİVEN ELDEN HİÇ ÇIKMIYOR

Hijyen kuralların hiçe sayılarak aynı eldivenle hem para hem de ürünleri uzatan satıcılarla dolu olan pazaryerinde soğutma ünitelerinin de bulunmaması dikkat çekiyor.

Pazaryerinde gıda terörü! Etiketsiz sucuklar, açıkta sergilenen sinekli ürünler

ETİKETSİZ SUCUKLAR, AÇIKTA PEYNİRLER

Şehirdeki sıcaklık 30 derecelere varmasına rağmen peynirlerin leğen ve bidonların içinde servis edildiği görülürken, gıda güvenliği problemlerini hiçe sayan esnafın baharatları üstleri açık şekilde, sucukları ise etiketsiz bir şekilde satışa sundukları hatta kendilerinin de yedikleri görülüyor.

Pazaryerinde gıda terörü! Etiketsiz sucuklar, açıkta sergilenen sinekli ürünler

SİNEKLER HER YANI KAPLAMIŞ

Sözcü TV'de yayımlanan Arena programında yer alan görüntülerde ise etli kıymalı ürünlerin açık ve renkleri değişmiş şekilde vatandaşa satıldığı ve tamamına yakını üstü açık şekilde sergilenen ürünlerin üzerlerinde sineklerin uçuştuğu görülüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Sağlık

Karşıyaka Güncel Sağlık Yerel Yaşam İzmir Yerel Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Halkçı:

Karşıyaka belediyesi zabıtaları nerede? Belediyenin maşallahı var. Daha geçen gün gözünle gördüm İzmir'de hir belediyeye ait aracı hususi olarak kullanıyor çalışan. Arkadaş zihniyet bu olunca A partisi B partisi farketmez . Türkiye malesef raydan çıkmıştır. Eskiden kamu aracıyla eve gidilmezdi. Şimdi maşallah herkes istediği gibi kullanıyor Polis aracı dahil.

Yanıtla2110
Serkan Aygun:

Hindistanı geçtik

Yanıtla3102
Seydo:

Sadece İzmir böyle değil, her yerde oluyor. Pakistana döndü memleket.

Yanıtla693
Dilek Usta:

Almayın

Yanıtla170
Aytekin Duman:

Herkes bize diyordu ki yollarda yolculuklarda nerede çok kamyoncu durmuşsa orada durun yemek yiyin çünkü oranın yemeği hep güzeldir derlerdi birkaç kere başıma geldi öyle yerler en iğrenç tuvaletinden banyosuna kadar mutfağına kadar oraları da bir el atsınlar oradaki mikrop bence hiçbiryerde yoktur

Yanıtla044
süleyman koç:

kardeşim pazar bu, bırak pazarı işletmelerde bile sinek var

Yanıtla1421
Samarpan Bhav:

Iki sinek ucuyor etrafta he? Hmmm

Yanıtla195
isa yatar:

Vay Hindistan ı geçtik sonunda!

Yanıtla221
Aytekin Duman:

İskandinavya ülkelerinde bir sistem var bence o her yerde olmalı dükkana giren müşteri göreceği yerde ve hatta daha giriş kapısının hemen orada bir tane rapor asılıyor tebessüm güler yü ve asık surat. Zaten kapısında asık surat görülen yerlerde giren insan sayısı minimum. McDonald’slarda bile asık suratlı gördüm çok caydırıcı insanlar bakıyor alışkanlık haline getirmişler bence bir tek Türkiye’de değil aslında her yerde olmalı o aşık suratın o tebessüme getirmen için elinden gelen her şeyi yapman lazım ki geldiklerinde temiz bulsunlar güler yüze geçmiyorsun daha tebessüme geçiyorsun eğer onu da başarırsan ondan sonra güler yüze geçiyorsun

Yanıtla119
Anty-Partizan:

O Gordukleriniz Kardes Ulke Hindistan, Sokak Lazzetleri Fuarina Katilmisdir..Bizim Medeni Ulkemiz Gayet Steril ve Hijyendir..Bizde Boyle Anty-Standart Olaylar Mumkun Degil Yasanmaz..Bizim DEVLET 2 L Kan Ceker, Kolay mi Oyle Seyler ?...Di mi ?....

Yanıtla211
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title