Sağlık Bakanlığı'nın Ankara Tabip Odası'na Açtığı Dava
Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şener: ''Yasayla kendisine halkın sağlığını koruma görevi verilmiş bulunan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, bütün bu gönüllü çabayı koordine ederek hasta ve yaralılara daha hızlı ve etkili müdahalenin yapılması için gayret sarf ettik''
Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özden Şener, Sağlık Bakanlığı'nın Oda'ya açtığı davaya ilişkin olarak "Yasayla kendisine halkın sağlığını koruma görevi verilmiş bulunan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, bütün bu gönüllü çabayı koordine ederek hasta ve yaralılara daha hızlı ve etkili müdahalenin yapılması için gayret sarf ettik" dedi.
Şener, düzenlediği basın toplantısında Sağlık Bakanlığı tarafından Gezi Parkı olayları sürecinde "hukuka aykırı olarak yetkisiz ve kontrolsöz revir adı altında sağlık hizmetleri verdikleri ve amaçları dışında faaliyet gösterdikleri" gerekçesiyle Ankara Tabip Odası yönetimi ve organlarının görevden alınması için dava açıldığını belirtti.
TTB'nin kayıtlarına göre Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Türkiye'de 8 bin 163 kişinin yaralandığını; yaklaşık 7 bin 700 kişinin de gazdan etkilendiğini bildiren Şener, sözkonusu olaylarda büyük bir halk sağlığı sorunu yaşandığını savundu. Şener, bunun olağan dışı bir olay olduğunu ifade ederek, tüm sağlık çalışanlarının sokaklara çıkıp ihtiyacı olanların yardımına koştuğunu, kimilerinin yaralananlara yardım ettiğini, kimilerinin de "revir" diye isimlendirilen gönüllü ilk yardım merkezleri oluşturduğunu belirtti. Şener, "Yasayla kendisine halkın sağlığını koruma görevi verilmiş bulunan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, bütün bu gönüllü çabayı koordine ederek hasta ve yaralılara daha hızlı ve etkili müdahalenin yapılması için gayret sarf ettik" dedi.
Şener, Sağlık Bakanlığı'nın açtığı davanın "siyasi bir dava" olduğunu ileri sürdü.
-"Uluslararası tıp camiasına anlatmakta zorlanıyoruz"
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan da Bakanlık tarafından açılan davayla ilgili olarak, doktorluk ve doktorluğun evrensel değerlerinin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Dünyanın neresinde hekimlerin hastalarına yardım etmesi suçtur? Bunu hem kendimize hem uluslararası tıp camiasına anlatmakta zorlanıyoruz" dedi.
Hiç bir yasanın kendilerini hastaların yanında olmaktan geri bırakamayacağını savunan Aktan, kendilerini bağlayanın yasalar değil, evrensel tıp kuralları ve etiği olduğunu söyledi. - Ankara