Haberler

Sağlık Bakanlığından Batı Nil Virüsü açıklaması: 6 kişide tespit edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalık olan Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu'nun 2024 yılında 6 kişide tespit edildiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de 2010'dan itibaren görülen Batı Nil virüsü enfeksiyonunun bu yıl 6 kişide tespit edildiğini, hastaların takip ve tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Batı Nil virüsü enfeksiyonunun, virüsü taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalık olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığından Batı Nil Virüsü açıklaması: 6 kişide tespit edildi

"SÜREÇ HASSASİYETLE TAKİP EDİLMEKTEDİR"

Söz konusunu hastalığın, mevsimsel olarak genelde yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görüldüğü bilgisi verilen açıklamada, "Hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmamaktadır. Ülkemizde 2010 yılından itibaren görülen Batı Nil virüsü enfeksiyonu, 2024 yılında 6 kişide tespit edilmiştir. Hastalarımızın takip ve tedavilerine devam edilmektedir. Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte ve süreç hassasiyetle takip edilmektedir." denildi.

BATI NİL VİRÜSÜ VE SEMPTOMLARI

Batı Nil Virüsü tropik ve ılıman iklimlerde bulunan bir virüstür. İlk olarak 1937 yılında Uganda'nın Batı Nil Bölgesinde görülmüştür.

Sağlık Bakanlığından Batı Nil Virüsü açıklaması: 6 kişide tespit edildi

Sivrisinekler aracılığı ile tüm memeli hayvanlara ve insanlara bulaşabilir. Hastalık, 2-8 gün süren bir yumurtlama periyodunun ardından kendini yüksek ateş, bulantı, ağrı olarak hissettirir. Bazı ağır vakalarda ise hasta yarı-koma durumuna bile girebilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Abdullah Aydemir - Sağlık

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Batı Nil Virüsü Batı Nil Virüsü Sağlık Güncel Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (5)

ZANDAR :

ÜLKE YOL GEÇEN HANI GİBİ. KİM KİME DUM DUMA. HİÇ ŞAŞIRMADIM.

Yanıtla1557
Erkan Arslan:

Bi Nilimiz Eksikti Oda Geldi Hane Hane Gillii Gillli Maymuncuk Hastaligi Gelcekti Gözümüz Yollarda Kaldi

Yanıtla838
ismail bey :

B planını hazırlamışlar.. Maymun çiçeği tutmazsa nil virüsünü sokacaklar devreye...

Yanıtla628
Mehmet Sarıçizme:

bu sinekten karadenizde binlerce var. beni onlarca kez ısırmıştır, tek etkisi diğer sivrisineklere göre daha uzun süre kaşındırıyor. işiniz gücünüz felaket tellalığı ya

Yanıtla817
Abdurrahman KESKİN:

Bu sefer yemeyiz bu numaraları. Küresel şeytanlar büyük sıfırlama için uğraşıyor

Yanıtla514
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title