Haberler

Şemsiyeleme Yöntemi Açık Kalp Ameliyatını Gölgeledi

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açık kalp ameliyatları yerine 'Şemsiyeleme' yöntemi kullanıldı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan açık kalp ameliyatları yerini 'Şemsiyeleme' yöntemine bıraktı. Bu yöntemle doğuştan ya da sonradan gelişen kalp delikleri göğüs kafesi açılmadan tedavi edilirken hastane ilk 'Şemsiyeleme' ameliyatını başarı ile gerçekleştirdi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi açık kalp ameliyatları yerine artık Şemsiyeleme yöntemi kullanılıyor. Özellikle açık kalp ameliyatı riskli bulunan orta yaş üstü hastalarda uygulanan yöntem kalp hastalarına umut oldu.

KISA SÜREDE TABURCU EDİYOR

Şemsiyeleme yöntemi daha az risk taşımasının yanı sıra hastalara daha kısa ameliyat süresi ve kısa zamanda taburcu olma imkânı sunuyor. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez uygulanan yöntem ile kalbinin sağ ve sol atriyumları (kulakçıkları) arasındaki duvarda doğuştan delik (Atriyal Septal Defekt) bulunan 48 yaşındaki erkek hasta ameliyat edildi. 45 dakika süren ameliyatın ardından hasta ameliyat izi olmadan sağlığına kavuştu.

KALPTE DELİK KAPATMA İŞLEMİ BAŞARIYLA UYGULANDI

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Önder Öztürk ile birlikte, Doç. Dr. Aziz Karabulut, Uz. Dr. M. Şahin Adıyaman ve Anestezi bölümünden Doç. Dr. Sedat Kaya ve Uz. Dr. Mahmut Akyıldız yönetiminde koroner anjiyografi ve anesteziyoloji hemşire ve teknisyenlerinden oluşan bir ekip tarafından şemsiyeleme (Perkutan ASD Kapama ) yöntemiyle kalpte delik kapatma işlemi başarıyla uygulandı. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Önder Öztürk: "Şemsiyeleme dediğimiz bu yöntem ile hastalarımız açık kalp ameliyatından kurtuluyor, hastanede daha kısa süre yatıyor. Bu yöntem ile hastalar açık kalp ameliyatına girmeden, kasıktan anjiyo yöntemiyle kalpteki delikler veya vücuda zarar veren anormal damarsal yapılardan kurtulmuş oluyor. Ayrıca hastanın göğsünde hiç bir şekilde yara izi kalmıyor. Anjiyodan bir gün sonra da hastalarımız, normal hayatına kaldığı yerden devam edebiliyor" dedi.

BÜYÜK ŞEHİRLERE GİTMEYE GEREK KALMADI

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu artık hastaların bu gibi ameliyatlar için binlerce kilometre yol kat edip büyük şehirlere gitmelerine gerek kalmadığını belirtti. Kurtoğlu: "Kentimize bu gibi hizmetleri sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı alanlarda farklı ve başarılı ameliyatlara imza atan Eğitim ve Araştırma Hastanemizde hastalarımıza en yakından daha iyi hizmet sunabilmek için tıbbın bütün imkânlarını kullanmaya çalışıyoruz. Bölge hastanesi konumundaki hastanemizde hastaların sağlıklarına hızlı bir şekilde kavuşmaları için en son teknolojileri kullanarak başarılı doktorlarımızla halkımıza hizmet sunmaktayız" diye konuştu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Önder Öztürk Diyarbakır Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title