Haberler

Sivas'ta Organ Bağışı

Abone Ol

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri ve böbrekleri, İstanbul ve Ankara'daki 3 hastaya nakledildi

Sivas'ta, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen hastanın karaciğeri ve böbrekleri, İstanbul ve Ankara'daki 3 hastaya nakledildi.

Sivas Numune Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Fikret Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin-damar hastalığı ve kardiyak tanısıyla hastanelerinde tedavi altına alınan Arif Arslan'ın (63) beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Bunun üzerine, hastanın ailesiyle görüştüklerini dile getiren Özkan, ailenin organ bağışı yapmaya karar verdiğini açıkladı.

Fikret Özkan, hemen Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla irtibata geçtiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Aynı gün hastanın organları alınıp hızlı bir şekilde, ambulans uçakla nakledilerek, karaciğeri İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesinde 58 yaşındaki bir hastaya, böbrekleri ise Ankara Hacettepe Hastanesinde 34 ve 50 yaşlarındaki iki hastaya başarılı bir şekilde nakledildi."

Nakil yapılan hastaların durumlarının iyi olduğunu söyleyen Özkan, organ bağışında bulunan aileye teşekkür etti. - Sivas

Kaynak: AA / Sağlık

Fikret Özkan İstanbul Sivas Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title