Haberler

Sağlık Bakanlığı koronavirüs hasta tedavi rehberini güncelledi! Favipiravir'le ilgili dikkat çeken uyarı

Güncelleme:
Abone Ol

Sağlık Bakanlığı'nca güncellenen koronavirüs hasta tedavi rehberinde, son dönemdeki çalışmalarda gebelerde koronavirüsün daha ağır seyredebileceğinin görüldüğü belirtilerek, "hidroksiklorokin" ve "lopinavir/ritonavir"in gebelerde kullanımının güvenli olduğu, "Favipiravir"in ise gebelerde ve emzirenlerde kullanılmaması gerektiği bildirildi.

Bakanlığın Kovid-19'a ilişkin bilgilerin yer aldığı internet sayfasında yayımlanan "Kovid-19 (SARS-CoV-2 enfeksiyonu) Erişkin Hasta Tedavisi Rehberi" güncellendi.

Yapılan düzenlemede, salgının ilk dönemlerinde yapılan çalışmalarda gebe olmanın ağır seyirli Kovid-19 için fazladan risk yaratmadığının bildirildiği, son dönemde yapılan bazı çalışmalarda gebelerde enfeksiyonun daha ağır seyredebileceğinin görüldüğü aktarılarak şu ifadeler kullanıldı:

"Gebelerde komplike olmayan Kovid-19 enfeksiyonu için tedavisiz izlem seçeneği öncelikle düşünülmelidir. Olası tanı almış olan gebelerde risk faktörü varsa veya ağır seyir söz konusu ise tedavi verilmesi düşünülmelidir. Gebelerde etkinliği kanıtlanmış bir tedavi seçeneği olmamakla birlikte, hidroksiklorokin ve lopinavir/ritonavirin gebelerde kullanımı güvenlidir. Favipiravir gebelerde ve emzirenlerde kullanılmamalıdır."

AĞIR PNÖMANİ HASTALARI İÇİN HASTANE YATIŞI İSTENDİ

Rehberde "ağır pnömoni" hastalarına ilişkin yapılan düzenlemede ise bu hastaların hastanede yatırılarak tedavi edilmesi gerektiği vurgulandı.

"Yatış Endikasyonu Olan Kovid-19 Olgularında Tedavi Önerileri"ne ilişkin de düzenleme yapılan rehberde, hastanede yatırılarak izlenmesi gereken pnömonili hastalarda "Hidroksiklorokin ve/ veya Favipravir" tedavisi süresinin 10 güne uzatılabileceği aktarıldı.

Kaynak: AA / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

hak:

Tıbbi bitki çalışan bir akademisyen olarak; sana cimer üzerinden gönderdiğim bitkisel tedaviyi dikkat al. Ciddi semptomlu (nefes darlığı, kemik ağrsı, yangı ateş olan) gönüllü hastalarda denendi hepside 15 saat içinde iyileşti. Bir tek koku alma semtomu iyileşmedi.

Yanıtla2220
Gülden Ertekin:

Nedir bu bitkisel tedavi.

10
Bende bende hastayim bana yollatmisin:

Cevep lutfen

00
Esma mamenov:

Bana da yollar misiniz Bitkisel olan formülü? Babam da hasta

00
FE:

Bitkisel tedavi nedir?

00
Akademisyen derken:

Hocam bu sonuçları cimer yerine saygın bilimsel dergilere gönderin de herkes öğrensin.

00
Fatma Gök tlf.546 211 16 07:

Merak ettim bitkisel tedaviyi bizede yazarmısınız bende kovid hastasıyım.

Yanıtla10
soner koc:

buraya yazda bizde bilelim

Yanıtla00
Birol kahya:

Hak . Kardeşim böyle bişey varsa direk sağlık bakanlığıyla çalışın müracaat edin bu bir insan sağlığı sonuçta

Yanıtla00
...25:

Hangi bitkiler acaba bakan okumaz da biz faydalanalim bari

Yanıtla00
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title