Haberler

Yeni Bakan Kemal Memişoğlu'nun 2 yıl önceki sözleri sağlıkçıları mest edecek

Güncelleme:
Abone Ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifası sonrası yerine Kemal Memişoğlu atandı. Memişoğlu, 2022 yılında konuk olduğu Haberler.com ekranlarında sağlıkçıların önemine vurgu yaparak "Vatandaşlarımızdan istirhamım sadece sağlığımızın değil, sağlıkçılarımızın da değerini bilmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı. Çiçeği burnunda Bakan Memişoğlu'nun sağlıkçılarla ilgili bu sözleri yeniden gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fahrettin Koca'nın yerine Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu'nu atadı. Yaklaşık 8 yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Memişoğlu, pandemi döneminde konuk olduğu Haberler.com ekranlarında çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu.

"SAĞLIKÇILARIMIZIN KIYMETİNİ BİLELİM"

Sağlıkların kıymetini bilmelerini gerektiğini ifade eden Memişoğlu, "Türkiye için özellikle ifade ediyorum; sağlık kadar sağlıkçımızın da kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Pandemi salgınında dünyada methedilen birçok ülkeden çok daha iyi sağlık hizmeti sunduk biz... Hiçbir insan sokakta kalmadı, hiçbir insana ulaşamamazlık yapmadık, hiçbir kişiye parası olmadığı için sağlık hizmeti verememezlik yapmadık. Dünyanın en iyi sağlık hizmetlerinden birini sunduk. Bu ülkenin sağlıkçıları dünyanın sayılı sağlık ordularından biridir" ifadelerine yer vermişti.

BAKAN KOCA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Görevi Memişoğlu'na devreden Fahrettin Koca, geçtiğimiz yıl TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Hekimler niye yurt dışına göç ediyor?" sorusuna "Bizden dolayı değil" diyerek para sayma hareketi yapmıştı. Koca'nın bu hareketi hem muhalefet sıralarının hem de sağlıkçıların büyük tepkisini çekmişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Sağlık

Kemal Memişoğlu Kemal Memişoğlu Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Politika Sağlık Güncel Sağlık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Özer Doğan:

ben Akp zihniyetine asla inanmıyorum bu kadar hemşericilik olmamalı yine Rizeli balık baştan Kokar boşuna dememişler

Yanıtla160462
Turbo Levent:

ALAYI BOŞ TENEKE

93204
ertugrul yazıcı:

rizeliyim ve haklısın kardeşim

67161
Asim Bayraktar:

Bu adam akp li deyil babasıda senatordu çokkk temizzzz adam gibi adam zaten başka kimse olamazdııı. Buna inanın. Akp ile işi olmaz. Amaa liyakatsa işte bu adammm. Zaten rize li olsada rize ye belki iki defa gitmiştir

3171
Sefa:

mmmooottor lqvent

1511
zırzop:

millet randevu alamıyor hastaneler acemi doktorla dolu doğru düzgünb uzman doktor yok acil çözüm şart

Yanıtla35149
hayırdır:

sağlıkçıların kıymetini bilen biri olsa bakan olmazdı

Yanıtla4574
Emrah Emir:

Demirel gibi dün dündür bugün bugündür der çıkar işin içinden

Yanıtla2779
HACER İlhan:

Demirel sizdendi unutma

1129
Ata_Mete:

Bence dememiştir,yayın yasağı getirilmeli bu habere:-))

Yanıtla3156
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title