Haberler

Salih Kalyon Biyografisi

Salih Kalyon
Doğum YeriAğrı / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1946

Salih Kalyon Kimdir ?

1946 yılında Ağrı'da dünyaya geldi. Aslen Trabzon, Çaykaralı olan Kalyon'un babası Abdurrahman Kalyoncu'dur. Ortaokuldan sonra eğitimine devam etmedi. 1964 yılında 18 yaşındayken İstanbul'a geldi ve tiyatronun yanı sıra sinema filmlerinde ve dizilerde yer aldı.

1964 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa başladı.1964 yılında Asaf Çiyiltepe – Güner Sümer ikilisinin yönettiği Ankara Sanat Tiyatrosu'na girerek Cahit Atay'ın "Sultan Gelin" oyunuyla profesyonel oyunculuğa adım atmış oldu. Bir yıl sonra Dostlar Tiyatrosu ile çalışmaya başladıysa da, kısa süre sonra tekrar AST'a döndü. "Ayak Bacak Fabrikası", "Kuyruklu Yıldız", "72. Koğuş", "Müfettiş", "Mayın", "Durand Bulvarı", "Tozlu Çizmeler", "Linç" ve "Ana" oynadığı oyunlardan bazıları. 1976 yılında Ankara Çocuk Tiyatrosu adı altında kendi topluluğunu kurdu ve 20 yıl sürdürdü. 1996 yılında tiyatro çalışmalarına iki yıl ara verdikten sonra 1999 yılında "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" oyunuyla yeniden sahnelere döndü.

1989-2002 yılları arasında "Bizimkiler" dizisinde Sedat rolünde oynadı. Ankara Sanat Tiyatrosu, Yılmaz Erdoğan'ın BKM oyuncuları topluluğunda çalıştı. 2008 yılında Oyuncu Tolga Çevik'le "Komedi Dükkanı" adlı eğlence programında yer aldı.

Salih Kalyon, İnci Kalyon ile evli ve Ekin Kalyon adında bir kızı bulunuyor. 2018 yılında eşi İnci Kalyon'u kaybetti.

title