Haberler

Savaş Tuncer Biyografisi

Savaş Tuncer
Doğum YeriBurdur / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1967

Savaş Tuncer Kimdir ?

1967 yılı Burdur İli Bucak İlçesi doğumludur.

İlköğretim ve Lise eğitimini Bucak'ta tamamladıktan sonra 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanarak 1988 yılında mezun oldu.

1989 yılında Kaymakamlık mesleğine Şanlıurfa Kaymakam Adayı olarak başladı.

Isparta Eğridir Kaymakam Refikliği, Gaziantep Valiliği ve Nizip Kaymakamlığı Mülkiye Müfettişi Refikliği stajından sonra 1990 yılında İngiltere’ye gönderildi ve bu ülkenin yönetim sistemini inceledi.

İngiltere dönüşü Balıkesir İli Dursunbey Kaymakam Vekilliği ile Denizli İli Acıpayam Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

1993 yılında Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlayarak Afyon İli Başmakçı Kaymakamlığına atandı.

Sırasıyla Siirt-Eruh Kaymakamlığı, Muş Vali Yardımcılığı, Muğla-Datça Kaymakamlığı, Düzce-Akçakoca ve İstanbul Avcılar Kaymakamlığı, Antalya Kepez Kaymakamlığı görevlerinde bulundu ve İçişleri Bakanlığı’nın 2015 yılı Haziran Kararnamesi ile Çorum Vali Yardımcılığı görevine atandı.

2009 yılında “Yılın Kaymakamı” seçilerek ödülünü 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün elinden almıştır.

“AB Fonlarının Etkin Kullanımı”, “e-İçişleri Projesi” , “Avrupa İnsan Hakları Standartları”, “Terörle Mücadele ve İfade Özgürlüğü”, “Hudut ve Gümrük İşlemleri”, “Yerel Yönetim Reformu”, “Kolluk Denetim ve Gözetim Kapasitelerinin Artırılması”, Kamu Yönetiminin Yeniden Yapılanması”, “Kriz Yönetim Merkezi” ve “Psikolojik Harekat” alanlarında eğitim almıştır. Özellikle Turizm ve Kırsal Kalkınma konularında deneyim sahibidir.

2013 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 45 günlüğüne ABD’ye gönderildi. Commonwealth University Of Virginia’da Amerikan yönetim sistemi ve uluslararası ilişkiler alanında eğitim alan Savaş Tuncer İngilizce bilmektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Vali Yardımcısı Savaş Tuncer 18 Temmuz 2016 tarihinde görevden uzaklaştırıldı

title