Haberler

Soner Karataşoğlu Biyografisi

Soner Karataşoğlu
Doğum YeriAnkara / Türkiye
Doğum Tarihi27.7.1979

Soner Karataşoğlu Kimdir ?

27.07.1979 tarihinde Ankara ili Çubuk ilçesinde doğdu.

İlköğretim ve lise tahsilini Kocaeli’nde tamamladı. Ardından Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi.

Maliye Bakanlığında çeşitli birimlerde 2 yıl süre ile görev aldı.

2004 yılında İçişleri Bakanlığına Kaymakam Adayı olarak ataması yapıldı.

Stajyerlik süresi içinde Fransa' da yurtdışı görevini tamamladı.

Bolu ili Kıbrısçık ilçesi ve Çankırı ili Atkaracalar ilçelerinde Kaymakam vekilliği yaptı.

Sakarya/Karapürçek Kaymakamı (2007-2009), Şırnak/Beytüşşebap Kaymakamı (2009-2011), Batman Vali Yardımcısı (2011-2013) olarak çalıştı. 26.08.2013 tarihinden 20.07.2015 tarihine kadar Mardin ili Artuklu ilçesi Kurucu Kaymakamı olarak görev yaptı.

03.08.2015 tarihinden itibaren Tokat ili Vali Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Sakarya Üniversitesinde “Sosyal Politika” alanında dezavantajlı gruplar ve özellikle madde bağımlısı gençlere yönelik yerel sosyal politikaları içeren teziyle yüksek lisansını tamamladı.

Ardından aynı üniversitede doktora çalışmalarına başladı. Doktora programında; terörle mücadelede aktif rol oynayan yerel sosyal politika uygulamaları, sosyal dışlanma, sosyal sorunlar ve çözüm yolları üzerine çalışma yaptı. “Gelir Seviyesinin Sosyal Dışlanmaya Etkisi” konulu doktora tezi ile 03.07.2014 tarihinde Sosyal Politika alanındaki doktorasını tamamladı.

Ulusal ve uluslararası birçok eğitim, seminer ve programa katılmış olup Fransızca ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Sosyal Politika uygulamalarına yönelik yayınlanmış birçok ulusal/uluslararası makale ve bildirisi olup, sosyal politika konusunda akademik çalışmalarına devam etmektedir.

Bu kapsamda; “Geçici Köy Koruculuğu Sisteminin Rehabilitasyonu, Sosyal Politika Boyutuyla Madde Bağımlılığı, Şehit ve Gazilerin Sosyal Hakları (Şehit ve Gazi Bilgi Bankası) ve Yoksulluk ve Dezavantajlı Gruplar Haritası Modeli” Ulusal/Uluslar arası Hakemli dergilerde yayınlanmış bazı makalelerdir.

Türk İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı tarafından 10.01.2011 tarihinde; vatandaş-devlet diyalogunu pekiştirmeye yönelik olarak uygulanan yerel sosyal politika ve projelerdeki başarısından dolayı “Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ Ödülü" ile ödüllendirilmiştir.

22.01.2014 tarihinde ise TÜGED (Türkiye Gönüllü Eğitimciler Federasyonu) tarafından başarılı çalışmalarından dolayı “Yılın Başarılı Kaymakamı Ödülü” ile ödüllendirilmiştir.

Evli olup, iki çocuk sahibidir.

title