Haberler

1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Karaman'da 20 - 26 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak Olan 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Müsabakası Bugün Düzenlenen Açılış Töreni İle Başladı.

Bugün saat 10.30'da Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen açılış merasimine; Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Garnizon Komutanı Mehmet Kalınsaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Sabri Gökmen, Askerlik Şubesi Başkanı Rıza Beşer, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İl Genel Meclis Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Protokol üyeleri, vatandaşlar, yerli ve yabancı basın mensupları ile müsabakada yarışacak sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, sporcuları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek: "Tarihi bir geçmişi olan Karadağ, Türkiye'nin en iyi yamaç paraşütü merkezi olmaya aday bir bölgedir. Bu geçtiğimiz aylarda yapılan test uçuşlarında da ispatlanmıştır.

Bugün düzenlenen etkinlik sayesinde gerek Türkiye'den gerekse Dünya'nın hemen her yerinden yamaç paraşütü sporcuları ilimize gelecek ve Karamanın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Karaman Belediyesi olarak sporcularımıza gereken ev sahipliğini en güzel şekilde yapacağımızı beyan ediyor, yerli ve yabancı pilotlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 1. Uluslararası Yamaç Paraşütü Dünya Kupası, Vali Süleyman Kahraman'ın tabanca patlatmasıyla başladı. Açılış merasiminin ardından sporcular Karadağ'daki uçuş pistine giderek ilk atlayışlarını gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title