Haberler

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Güncelleme:
Abone Ol

49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu Andre Greipel 4 saat 41 dakika 59 saniye ile kazandı.

177 bisikletçinin katıldığı 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 183 kilometrelik Marmaris-Turgutreis etabını Lotto Belisol takımından Andre Greipel 4 saat 41 dakika 59 saniye ile kazandı.

Andre Greipel bu zaferle Türkiye'deki dokuzuncu galibiyetini elde etmiş oldu. İkinciliği Omega Pharma-Quick Step Takımı'ndan Trentin Matteo kazanırken, üçüncülüğü de Argos Shimano'dan Nikias Arndt elde etti. Turkuaz Mayoyu Bodrum-Selçuk etabında da Berhane Natnael, Yeşil Mayoyu da Lotto Belisol 'dan Andre Greipel giyecek. Etabın uzunluğu göz önüne alındığında start saat 10.00'da verildi ve gözler ilk prim kapısına çevrildi. 20. kilometrede ilk kaçış görüldü.

Andre Greipel kazandığı zaferin ardından yaptığı açıklamada Türkiye'de birincilik kazandığı içi çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bugün çok zor bir etap koşuldu. Zorlu bir tırmanış vardı. Fakat bu gelişmelerde ben grubun içinde kalmaya devam ettim. Önde kaçanlar vardı. Onları herkesin yardımıyla yakaladık. Bende iyi bir yer tutup, finişi yaptı. İki arkadaşımızı kazalar sonrası kaybettik. Zor bir durum bizim için. Yine herkes üzerine düşeni yaptı ve gücümüzden bir şey kaybetmedik. Sprinti farklı bir biçimde yaptım. Bugün için öze bir durumdu bunu burada yapmaktan son dereceye mutluyum. Geçen etaplarda daha çok tren gibi bir geliş vardı. Yeni oluşumum bu. Sadece sprint değil başka özelliklerimi de ortaya koymaktan sevincim bir kat daha arttı. Kendimi daha zinde daha diri hissettiğimi söyleyebilirim" dedi.

SERGUEİ BODRUM-SELÇUK ETABINDA DA KIRMIZI MAYOYU GİYECEK

36.4 kilometrede birinci kategorideki tırmanış primini, Konya Torku Şekerspor'un Ukraynalı bisikletçisi Serguei Gretchyn kazanırken, yarınki Bodrum-Selçuk etabında da Kırmızı Mayoyu giymeye hak kazandı.

Öte yandan Yarışçılar ödüllerini Bodrum Kaymakamı Mehmet Göderkmerdan ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un elinden aldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Andre Greipel Marmaris Türkiye Bodrum Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title