Haberler

500 İmza Toplamalısınız"

Abone Ol

Fenerbahçe'de artık canı isteyen başkanlığa adaylığını koyamayacak.

Yıldırım ne talep ediyor?

Fenerbahçe'de geçmiş yıllardaki gibi başkan adayı olmak artık öyle kolay olmayacak. Çünkü yeni tüzük çalışmalarını sürdüren Aziz Yıldırım ve yöneticiler, birçok konuda olduğu gibi adaylık konusunda da değişime gidiyor. Neredeyse 24 saat bu konuda çalışan yöneticiler, özel bir maddeyi daha tüzüğe ekleyecekler.

Yönetim kurulu üye sayısının düşürülmesi, üstünde çok durulan 1 milyon üye projesiyle ilgili yenilikler dışında tüzüğe, "Başkan adayı olmak istiyorsanız 500 kongre üyesinden imza almalısınız. Adaylığınızı ancak bu şekilde açıklayabilirsiniz" maddesi konulacak.

Hatırlanacağı gibi Yıldırım'ın açık farkla başkan seçildiği son kongrede Yamen Uzun ve Barış Aksen aday olduklarını açıklamışlardı. Ancak Uzun ve Aksen daha sonra çekilmişti. Süreç içerisinde bu kişilerin kendi adlarına yaptıkları reklamlar yanlarına kar kalmıştı.

Böyle bir şart yoktu

Ezeli rakiplerde seçime girecek olan adaylar, G.Saray'da 100, Beşiktaş'ta 250, Trabzonspor'da ise 150 genel kurul üyesinden imza almak zorunda. Buna karşılık Fenerbahçe'de ise bugüne kadar böyle bir sınırlama koyulmamıştı. Ancak bundan sonra tüzüğe eklenecek madde ile bir üye elini kolunu sallayarak aday çıkamayacak. 500 genel kurul üyesinin imzasını almayan, aday olamayacak. Fenerbahçe'de imza sayısının diğer kulüplerden daha yüksek tutulması dikkat çekti.

Ferudun NİĞDELİOĞLU

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Aziz Yıldırım Fenerbahçe Yamen Uzun Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title