Haberler

87. Yıl Milli Egemenlik Koşusu

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Açılışının 87. Yıldönümü Törenleri ve Milli Egemenlik Haftası Kutlamaları Çerçevesinde Geleneksel Olarak Düzenlenen Milli Egemenlik Koşusu, Yarın Saat 11.00'de TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Katılımıyla 1. Büyük Millet Meclisi Önünde Start Alacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 87. yıldönümü törenleri ve Milli Egemenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde geleneksel olarak düzenlenen Milli Egemenlik Koşusu, yarın saat 11.00'de TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla 1. Büyük Millet Meclisi önünde start alacak.

81 ilden sporcuların katılımıyla düzenlenecek yarışmaya 18 yaşından büyük lisanslı bayan ve erkek sporcular katılabilecek. 1. Büyük Millet Meclisi önünde başlayıp TBMM binası önünde son bulacak yarışma Radisson Sas Oteli, Gençlik Parkı, Atatürk Bulvarı, Sıhhiye, Kızılay ve TBMM Çankaya Kapısı güzergahında 4 kilometrelik mesafede koşulacak. Koşuların ardından saat 13.30'da TBMM Kabatepe Parkı'nda TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekilleri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM Divan Üyeleri, milletvekilleri ve davetlilerin katılımıyla düzenlenecek ödül töreniyle dereceye giren sporculara ödüller verilecek.

Toplam 54 Cumhuriyet altının verileceği yarışmada birincilere 10 Cumhuriyet altını, ikincilere 7 Cumhuriyet altını üçüncülere 4 cumhuriyet altını, dördüncü, beşinci ve altıncılara da 2 Cumhuriyet altını ile madalya, plaket ve illeri temsilen gelen katılımcılara da katılım belgesi verilecek.

Yarışma organizasyonu TBMM, Gençlik Spor Ankara İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek ve yarışmayla ilgili her türlü bilgi Gençlik Spor Ankara İl Müdürlüğü'nden alınabilecek.

(SC-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title