Haberler

Adanaspor-Fenerbahçe Maçının Ardından

Abone Ol

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında, sahasında Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan Adanaspor'un teknik sorumlusu Eyüp Arın, "Özellikle bugünkü mücadelede bizim için risk alan oyuncularımın hepsini ayrı ayrı kutluyorum.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında, sahasında Fenerbahçe'ye 3-1 mağlup olan Adanaspor'un teknik sorumlusu Eyüp Arın, "Özellikle bugünkü mücadelede bizim için risk alan oyuncularımın hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Onlar da bu duruma gelmemizi istemezlerdi fakat hepimiz hata yaptık. Hatamızın bedelini de bu ligden tekrar geldiğimiz lige dönerek ödüyoruz." dedi.

Arın, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi.

2016-2017 sezonunda mücadele eden tüm kulüplere, başkanlara, yöneticilere, teknik ekiplere, futbolculara, basın kuruluşlarına, taraftarlarına ve hakemlere teşekkür eden Arın, şunları kaydetti:

"Ligin son maçında Fenerbahçe gibi bir camiayla oynamak bizim açımızdan gurur vericiydi. Biz bu gurur verici hali şölene dönüştürmek istiyorduk fakat bu şartlarda oynamak istemiyorduk. Küme düşen bir takımın Fenerbahçe ile oynaması camiamıza yakışmamıştı. Her ne olursa olsun ilk geldiğimiz günden beri 'düşsek de ayakta kalarak mücadele devam edeceğiz' dedik. Oynadığımız her müsabakada başa baş, oyun kalitesini yükselterek oynamaya çalıştık. Elimizdeki mevcut kadronun en sağlıklısını bugün sahaya sürmeye çalıştık. Yanımızda oturan oyuncuların sağlıksızlık durumu da bizi bu hafta kadro konusunda sıkıntıya sokmuştu ama oyuncularım her konuda son 7 haftada bizi sıkıntıya sokmadan mücadele etti. Özellikle bugünkü mücadelede bizim için risk alan oyuncularımın hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Onlar da bu duruma gelmemizi istemezlerdi fakat hepimiz hata yaptık. Hatamızın bedelini de bu ligden tekrar geldiğimiz lige dönerek ödüyoruz."

Fenerbahçe cephesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, bir basın mensubunun, Başkan Aziz Yıldırım'ın bugün hakemler hakkında yaptığı açıklamayı ve Beşiktaş'ı şampiyonluğundan dolayı tebrik edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, şöyle yanıt verdi:

"Kesinlikle Beşiktaş'ı tebrik etmek istiyorum ben de ama bir yandan Başakşehir'i de unutmayalım. Başakşehir'in teknik direktörünün bu sezon harika bir iş çıkardığını düşünüyorum, aynı Beşiktaş teknik direktörü gibi. Belki Fenerbahçe'de bunu kabullenmek zordur, Fenerbahçe'de başarı her zaman şampiyonluğa endekslenmiş durumdadır. Ama bu sezon bizim en fazla elde edebileceğimiz nokta üçüncü sıraydı bana göre. 60'tan fazla maç oynadık, Avrupa serüvenimizi kış mevsimine taşımayı başardık, kupada yarı final oynadık ama şampiyonluk için yeterince iyi değildik. Bu nedenle Beşiktaş ve Başakşehir'i tebrik etmek istiyorum."

Bir gazetecinin "Türkiye' deyince aklınızda ne kalacak?" sorusuna Advocaat, "Dürüstçe söylemek istiyorum, İstanbul'da yaşadım, Türkiye'nin sadece İstanbul olmadığını görmüş oldum. İstanbul güzel bir şehir ama Türkiye genel olarak çok güzel bir ülke. Futbol anlamında bakarsak, zorlu ligi olan bir ülke. Güzel statlar var, hemen hemen herkes harika stadyumlarda futbol oynama şansı buluyor." diye cevap verdi.

Advocaat, ligi 3. konumda bitirmelerinde neyin etkisinin olduğu şeklindeki soruyu, "Oyuncularımız yapabilecekleri herşeyi yaptılar. Sezonun başında da söylemiştim, 2-3 tane oyuncunun, kalitenin eksikliğini yaşadık. Farklı pozisyonlarda, farklı tiplerde oyunculara ihtiyacımız vardı. Geçtiğimiz hafta da bunu söyledim. Yönetimimiz istediğimiz o 3 oyuncuyu buraya getirebilmek için herşeyi yaptı. Brezilya, İtalya, Ukrayna'ya gittiler. Bu anlamda çalışmalarını en iyi şekilde yürütmeye gayret gösterdiler. Elimizdeki şartlara da bakmamız lazım, mümkün olmadı bu oyuncuları getirmemiz. Oyuncularımızı suçlayamam, onları herşeyi yapmadı denediler. Yönetimimiz ve teknik ekibimiz de elinden geleni yapmaya çalıştı. Tüm bunları dikkate aldığımızda 3.'lükten memnun olduğumu da söyleyebilirim." diye yanıtladı.

Dick Advocaat, Fenerbahçeli futbolcu Lens'in Beşiktaş'a transfer olma durumu hakkındaki soruyu da şöyle yanıtladı:

"Lens bana bu konuda fikrimi sormadı, onun kararıdır. Siz bir sürü isimler yazıyorsunuz, bir sürü haberler yapıyorsunuz. Bekleyin ve görün neler olacağını. Burada her kulüp için aynı durum geçerli. Burada kararı veren ben değilim, oyuncu karar verir veya kulüpler karar verir."

Kaynak: AA / Spor

Fenerbahçe Eyüp Arın Adanaspor Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title